Şirin Sever Biz gayet tamamız Günseli Hanım, ya siz?
HABERİ PAYLAŞ

Biz gayet tamamız Günseli Hanım, ya siz?

Yıldım! Gerçekten yıldım kadınlık üzerinden, annelik üzerinden ahkam kesenlerden. Hayır abuk subuk tipler yapsa neyse… Ağzının payını verip geçiyorsun ya da kaale bile almıyorsun. Ama aklı başında dediğimiz isimler, kanaat önderleri, sanatçılar söyleyince, ‘hoppalaaa ne alaka şimdi?’ diye kalakalıyorsun. Çünkü yaptıkları şey tutarsız ve tuhaf gerçekten. Ünlü sanatçı Günseli Kato geçenlerde bir programda saçmalamış, ondan bahsediyorum. Demiş ki; “Çocuk doğurmak kadar güzel bir şey yok bir kadın için. Bir kadın bir çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır, ben onu bilir onu söylerim. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir.” Bu kadar da net hanımefendi! Çocuk doğurmamış biri olarak, cevap hakkımı kullanıyorum izninizle….

Haberin Devamı

Günseli Hanım; Ben çocuk doğurmadım. Net bir şekilde istemedim yani. Etrafımda da doğurmayı tercih etmeyen sayısız kadın arkadaşım var. Hiçbirimizde çok şükür ne bir eksiklik, ne bir dengesizlik, ne de bir saçmalık görmüyorum. Ne istediğini ve istemediğini gayet iyi bilen, bir çocuğa bakmanın sorumluluğunu tercih etmeyen, bilinçli olarak çocuk yapmayan kadınlarız. Bizim kendi tercihimiz bu. Böyle istedik.

Eksik değiliz, gayet tamamız, mutluyuz, kendimizin farkındayız. Çocuk doğurmak dünyanın en mucizevi şeyi olabilir, bir kadın için çok özel, çok güzel bir duygu olabilir ama istemeyeni ‘eksik’ olarak tanımlamak da nerden baksan ayıp yahu! Anne olmayan kadınları aşağılamadan övgü düzemiyor musunuz anneliğe? Ya da çocuk doğurup bakıcının eline bırakanlara, çocuk doğurup terbiyesini vermeyenlere, çocuk doğurup sevgisizliğiyle ilgisizliğiyle onlarda yara açan annelere iki laf etseniz mesela?

Çünkü iş çocuk doğurmak değil biliyor musunuz? Sevgi/ilgi verebilmek, şu hayat şartlarında iyi insan yetiştirmek bence. İnsanlar kendi psikolojik eksiklerini kapatmak için annelik/kadınlık üzerinden abuk subuk ve saygısızca konuşmasın artık. Yeter, vallahi yıldık!

Büşra fıstık gibi olmuş…

Günlerdir Büşra Pekin’in estetikleri konuşuluyor. Evet çok değişmiş, evet bambaşka biri olmuş. İyi de, o kendini böyle mutlu hissediyorsa, bize ne? Efendim; ‘oyuncuymuş, inandırıcı olmazmış, mimik yapamazmış!’ Kim diyor yahu, uydurmayın. Ekranlara bakın; birkaç istisna hariç herkes estetikli, herkes botokslu, herkes çenesini inceltmiş, herkes dudağını şişirmiş. Oynuyor işte nedir yani? Kuş mu konduruyorlar, Hollywood’da dengeleri mi bozacaklar!!

Haberin Devamı

Ben Büşra’nın yeni halini çok beğendim; çok gençleşmiş, çok güzelleşmiş, fıstık gibi olmuş, kendine mutlu olacağı bir yatırım yapmış, bravo. Ne yani Ajda Pekkan yaptırınca ‘oww, vaauuvvv, şahane, genç kız olmuş’ ama Büşra yapınca mı kabahat? 50-60 yaşında kendimi değiştireceğime, şimdi en güzel halime ulaşırım daha iyi değil mi? Valla deli paralar istemeseler neler neler yaptırırdım ben de.

Biz gayet tamamız Günseli Hanım, ya siz

Bu kış herkese ‘Antidepresan’

  • Katar’da başlayan 2022 Dünya Kupası’nın resmi şarkısı ‘Tukoh Taka’yı seven de var, Ajdar’ın ‘Çikita Muz’ şarkısına benzeten de.. ‘Çikita Muz’dan daha kötü değil ama bence de feci bir şarkı. Dünya Kupası için o kadar iyi şarkılar yapıldı ki, onları unutturmak zor elbette. Mesela Ricky Martin’in ‘Livin’ La Vida Loca’sı tüm zamanların en iyi Dünya Kupası şarkısıdır, kimse boşuna yarışa girmesin!
  • Tarkan’ın yeni şarkısı da yukarıdaki kaderi yaşıyor maalesef. Eski slow’ları o kadar iyiydi ki, yeniler yanına yaklaşamıyor. ‘Son Durak’ kimseyi tavlayamadı çünkü sözde de, müzikte de süpriz yok ne yazık ki. Ama Tarkan bizim bebeğimiz mi? Daima! ÊÊ ‘Peki ne dinliyorsun?’ derseniz; Mabel Matiz ve Mert Demir düeti ‘Antidepresan’ derim. Günlerdir evire çevire dinliyorum çünkü dile dolanıyor hemen. Bu kışın şarkısı bu mudur? Net, budur! ÊÊ 90’ların ünlü sesi Bendeniz, 12 hit şarkısını güncel versiyonlarıyla söylediği ‘Best of Bendeniz Vol 2’ albümüyle yeniden sahalarda. Slow şarkılar ağırlıkta, bu da bu kışa cuk uyar. 90’lar bu kadar popülerken, gideri var bence.

İKİ ŞAHANE ETKİNLİK

  • Kasım ayında Göcek’te denize girmek eşsiz deneyimmiş. Deniz de hava da şuruptu; denizin üzerinde ise eşsiz bir yelkenli şovu vardı. Bu yıl 7’si gerçekleştirilen Rixos Sailing Cup geçen haftalarda yapıldı. 7 yıl önce 14 tekneyle başlayan bu yarışlar, 60 tekne ve 600 yarışmacı ile rekora koşuyor artık. Göcek’in masmavi koylarında rengarenk yelkenlileri izlemek ayrı keyif ama yarış teknelerinin arasına katılıp onların hummalı koşturmalarını izlemek de paha biçilmezdi. Kasımda Göcek başkadır ama Sailing Cup ile daha da başka oluyormuş meğer.

***

  • Elektrikli otomobillere alışmak şart çünkü geleceği onlar şekillendirecek, çok net. İşte Mercedes’in bu farkındalığı yaratmak adına Antakya’da düzenlediği test sürüşüne katıldım geçenlerde... Mercedes-EQ ailesinin 5 üyesi ile tanıştım; araçların çevre dostu olmasının yanısıra yüksek performanslarına ve konforlarına da şapka çıkardım. Her birinin iç donanımı, sessiz sürüş keyfi, teknolojik donanımı eşsiz. “Bu yıl toplam satışımızın yüzde 10’u elektrikli araçlarda gerçekleşecek” diyen Mercedes Benz İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın sözleri de, Mercedes’in marka olarak bu dönüşümün öncüsü olduğunu ortaya koyuyor.

Meraklısına birkaç not

  • Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali, bu yıl ilk kez Galataport İstanbul’un Paket Postanesi binasında gerçekleşecek ve ziyaretçiler içeri ücretsiz giriş yapacak. Festivalin 15. yılında da; takı, giyim, dekorasyon, ev tekstil ürünleri, mücevher, kozmetik, aksesuar ve antika gibi çeşitli pek çok konuda 100’den fazla markanın ürünleri satışa sunulacak. Unutmayın, bu etkinlikle eğitim bursuna ihtiyaç duyan otizmli çocuklara ve eğitim projelerine destek sağlanıyor.
  • Dünyaca ünlü prestijli kalemlerin buluşma noktası PenFest, bu yıl 25-27 Kasım tarihleri arasında Çırağan Sarayı’nda düzenleniyor. Türkiye’nin en büyük online prestij kalem mağazası markakalem.com tarafından düzenlenen festival; bu sene de butik kalem tasarımcılarının özel ürünlerine ev sahipliği yapacak. Meraklılarına duyurulur.
  • Online bilet platformu bubilet.com.tr ‘Süper Cuma’ başlıklı kampanyayla; tüketicilere 1 TL’ye yüzlerce etkinliğe katılma fırsatı sunuyor. ‘Bir alana bir bedava’ bilet avantajı da oluşturan online bilet platformu, kampanyaya dahil olan etkinlikleri saat başı yeniliyor. 25 Kasım yani yarın son gün, kaçırmayın.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder