Şirin Sever İyiliğe 4500 kadının eli değiyor
HABERİ PAYLAŞ

İyiliğe 4500 kadının eli değiyor

Belediyelerin çoğu ihtiyaç sahipleri için çok güzel çalışmalar yapıyor evet… Bugüne kadar pek çok belediyenin bu konuda yaptığı çalışmaları takip ettim, dinledim mesleğim gereği ama böyle organize bir oluşumu ilk kez gördüm! POSTA ekibiyle birlikte Tuzla’yı tanımaya çalışırken, en çok etkilendiğimiz hikaye de bu bölüm oldu açıkçası. Tuzla’daki Gönül Elleri Çarşısı’ndan bahsediyorum... 4 bin 500 kent gönüllüsü kadın, bu proje kapsamında Tuzla’yı sokak sokak, kapı kapı, ev ev dolaşarak yardıma ihtiyaç duyan aileleri, sokak hayvanlarını ve doğayı raporlayarak çözüm üretiyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da ‘En Önemli Projem’ dediği Gönül Elleri Çarşısı, gerçekten etkileyici.

Haberin Devamı

KADINLARIN ÜRETİM ÜSSÜ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi, Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte Gönül Elleri Çarşısı’nı gezerken yapılanlara şapka çıkardık gerçekten. Neden derseniz... Yapmış olmak için yapmıyorlar bu yardım işini. Büyük bir emek, büyük bir organizasyon var ortada. Mesela ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine eşya desteği sağlamak için özel bir kampanya yürütülüyor. Tuzlalı vatandaşlar, ihtiyaç fazlası eşyaları için Gönül Elleri Çarşısı’na başvuruyor, o eşyalar evlerden alınıyor, bakım ve onarım işlemlerinden geçirildikten sonra merkezdeki ev eşyaları bölümünde muhafaza ediliyor. Sonra da belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediliyor. Keza bağışlanan giysiler de aynı işlemlerden geçiriliyor... Her biri tek tek makinelerde yıkanıyor, gerekiyorsa dikiliyor, ütüleniyor ve bir mağazada her şey nasıl düzenli ve intizamlı raflara/askılara diziliyorsa, aynı şekilde yerleştiriliyor. Tabii mağazaların yolladıkları sıfır ürünler de mevcut burada. İsimleri daha önce belirlenmiş ihtiyaç sahipleri, randevu alarak geliyor, mağazadan alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını alabiliyor. Burada asıl amaç; kimsenin rencide olmaması, aynı zamanda alışveriş yapma duygusunu da gidermesi. Müthiş temiz, müthiş düzenli bir organizasyon olduğunun altını tekrar çizeyim.

Haberin Devamı

İyiliğe 4500 kadının eli değiyor

HEM UCUZ HEM GÜZEL ÜRÜNLER

Bu kadar da değil... Üretmek isteyen, aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlar da el sanatları atölyesinde dikiyor, nakış yapıyor, halı dokuyor, ahşap boyuyor ve meslek öğreniyor. Burada üretilen ürünler de ayrıca merkezin altındaki satış mağazasında satışa sunuluyor. Ama ne ürünler! Gerçekten Tuzla’ya gelip alışveriş yapacağım hiç aklıma gelmezdi ama yaptım! Normal bir mağazada en az 4-5 bin TL’ye satılan şile bezi takımlar burada 500 TL’ye satılıyor. Yastıklar, yatak takımları, hasır çantalar, nasıl ucuz ve güzel; resmen bayıldık! Yolunuz düşerse mutlaka gidin görün; kadınlara destek olun, onları teşvik edin. İnternet üzerinden de ürünlere bakabilir ve alışveriş yapabilirsiniz: www.gonulellericarsisi.com Instagram adresleri: @tuzlagonulelleri @ gonulellerielsanatlariatolyesi

KIRMIZI LİSTEDEKİLERE ÖZEL TAKİP

Kadın Kent Gönüllüleri tarafından tespitleri yapılan ve kırmızı listede bulunan 3 bin ailenin ihtiyaçları, yılın her günü karşılanıyor. Bağışçıların destekleri ile kırmızı listede bulunan ailelere gıda, eşya, kıyafet gibi konularda yardımlarda bulunuluyor.

Haberin Devamı

ÖZEL ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ EĞİTİMLER

Tuzla’nın özel çocukları da 7 gün 24 saat esasına göre takip ediliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından açılışı yapılan Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, özel çocukların eğitimleri devam ediyor.

50 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla’da okuyan 50 bin ilk, orta ve lise öğrencisine kırtasiye malzemesi dağıttı. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan ve kendi elektriğini kendisi üreten Şelale Eğitim Parkı içerisinde Başkan Yazıcı, eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllüleri tarafından tek tek hazırlanan kırtasiye malzemeleri, okulun ilk gününde okul sıralarına bırakıldı.

DEPREMZEDELER İÇİN YOĞUN MESAİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, Gönül Elleri Çarşısı ve Türk Kızılay’ı Tuzla Şubesi iş birliği ile yardım çalışmaları yapıldı. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Başkan Yazıcı’nın öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında, deprem bölgelerine 150’den fazla yardım tırı gönderildi. Ayrıca deprem bölgelerinde Tuzla’ya yerleşen aileler için Deprem Yardım Merkezi kuruldu. Burada depremzede ailelere bağışçıların destekleri ile kıyafet ve eşya yardımı yapılırken depremden etkilenen çocuklar için de psikolojik danışma hizmeti verildi.

14 AYRI KOMİSYON ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

Gönül Elleri Çarşısı bünyesinde 14 komisyon yer alıyor. Aileyi Güçlendirme Komisyonu, Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Çocuk ve Gençlik Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Eğitim Komisyonu, El Sanatları Komisyonu, Genç Gönüllüler Komisyonu, Gönüllüler Komisyonu, Özel Çocuklar Komisyonu, Sokak Gönüllüleri Komisyonu, Sosyal İnceleme Komisyonu, Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu, Yaşlılar Komisyonu, Yetimler Komisyonu. Her bir komisyon kendi alanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, sorunları çözmeye çalışıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder