Şirin Sever Perdede organize komedi var
HABERİ PAYLAŞ

Perdede organize komedi var

‘Organize İşler’i nasıl bilirsiniz? Türk Sineması’nın kült filmlerinden biridir, replikleri unutulmazdır, efsane bir kodroyu buluşturan tipik bir Yılmaz Erdoğan komedisidir, ‘Asım Noyan’ isimli zeki dolandırıcının ve çetesinin maceralarını anlatır, 14 sene önce çekilmiştir. İşte bu çetenin maceraları, 14 sene sonra kaldığı yerden devam ediyor sayın izleyiciler...

Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı ‘Asım Noyan’ ve çetesi, bu kez ‘Sazan Sarmalı’ denilen bir üçkağıda bulaşıyor. Çünkü dolandırıcılar kralının güzeller güzeli, biricik kızı Nazlı (Bensu Soral) dolandırılıyor!

Haberin Devamı

Üstelik Nazlı, babası bu işleri yani sahtekârlığı bırakmadığı için ona mesafe koymuşken, küsmüşken; ondan yardım istemek zorunda kalıyor. Hikaye de böyle başlıyor zaten…

‘Bu filmi neden izleyeyim?’ diye soranlara net söylüyorum:

■ Komik... Replikleri, diyaloglarıyla çok iyi yazılmış ve oynanmış.

■ Kamu spotu gibi dolandırıcılık hikayeleri… Günümüzün modası tüm dolandırıcılık teknikleri tekmili birden bu filmde. İzleyin ki uyanık kalın!

■ Müthiş bir baba-kız hikayesi… Asım Noyan ve kızı Nazlı’nın çatışmalı ilişkisi öyle duygusal, öyle etkileyici ki, insanın yüreğine dokunuyor. Ben bu baba kızı çok sevdim.

■ Ve ilk kez göreceğiniz bir Kıvanç Tatlıtuğ diyeyim, siz anlayın.

BU KIVANÇ FENOMEN OLUR

Gerçekten şaşıracaksınız Kıvanç Tatlıtuğ’a… İlk filmde Cem Yılmaz’ın oynadığı ve ‘Dayak nedir, neden atılır?’ sorularıyla fenomen olan ‘Müslüm’ karakterinin yerini Kıvanç Tatlıtuğ almış bu kez. Nam-ı diğer ‘Sarı Saruhan’. Küfür sevmiyor, yeminli. Tokadı seviyor.

Kakalak (bir tür böcek) yarıştıran, horoz döğüştüren bir bahisçi. Sert, sayko bir tip. ‘Ezel’ dizisinden sonra ilk kez böyle psikopat bir karakteri oynuyor. İzlediğinizde göreceksiniz; Kıvanç Tatlıtuğ bu rolle oyunculuk anlamında resmen boyut atlamış.

Başka kimler var derseniz… İlk filmdeki ‘para nerde, araba nerede’ repliğini bu kez Güven Kıraç sarf ediyor çünkü çok güzel, çok organize şekilde dolandırılıyor. Ezgi Mola da havalı bir dolandırıcı elbette.

“Bir tek ben mi yalan söylüyorum?” diyen Asım Noyan’a “Ama en iyi sen söylüyorsun!” diyen tatlı sevgilisi. Tüm kadro sürprizli ve çok iyi.

Haberin Devamı

Üçüncü film hazır mı acaba?

Anlayacağınız ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’ tipik bir Yılmaz Erdoğan komedisi. Alaycı diliyle eleştiriyor, güldürerek uyarıyor, duygusallaştırıyor, zekice esprilerle şaşırtıyor.

“Değiş” diyen kızına “Hıyardan cacık olur ama muhallebi olmaz kızım! Hıyar muhallebi olmak ister ama çok zordur” demesi bile; kulağa küpe olacak kadar iyi. İnsanlar değişmez demenin kısa hali.

Kıvanç Tatlıtuğ’un ‘özdeyiş’e ‘sözdeyiş’ demesi de dillere pelesenk olur şimdiden diyeyim. Filmde Türkiye’nin en iyi aksiyon sahneleri var. Kaçıp kovalamaca sahneleri için yurtdışından özel ekip getirildi. Bu nedenle filmin 35 milyon TL’ye mal olduğu geldi kulağıma.

İlki 2 milyon 618 bin seyirci tarafından izlenen filmin ikincisi bakalım nasıl bir gişe yapacak. Bir de not: ‘Organize İşler’in ilkini çekerken, ikinci filmin senaryosunun Yılmaz Erdoğan’ın çekmecesinde hazır olduğu dedikodusu var.

Haberin Devamı

Bu da insanda merak uyandırıyor, acaba üçüncüsü de yazılmış olabilir mi? Benden size top secret bir bilgi. Herkese iyi seyirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder