Tamer Heper Aidatları geri alabilir miyim?
HABERİ PAYLAŞ

Aidatları geri alabilir miyim?

Yönetim planının ve yönetici denetçi seçiminin iptalini talep ettim, dava halen istinafta. Kazanırsam ödediğim aidatları geri alabilir miyim? Ş.D. 

Okuyucumun bu kadarlık sorusu ile kendisine neticeye varacak bir yanıt veremem. Birincisi dava mahkemede sonuçlanmış, Bölge Adliye Mahkemesi’ne gelmiş, şimdi karar ne çıkacak? Önce buna bakacağız. Sonra kabul edelim ki okuyucumun talebi kabul gördü, şayet işletme projesinin iptalini talep etseydi bunun içinde öngörülen ödenmiş aidatın iadesini isteyebilecekti ama kendisi yönetim planının iptalini istemiş. Yönetim planının tümünün iptalini istemek biraz zor. Ancak yasaya aykırı maddelerinin iptalinin talep edildiği olur. Bu da kabul görürse yönetim planının o maddeleri iptal olur ve yönetim planının yeni hali ile uygulaması yapılır.

Haberin Devamı

Sonra okuyucum yönetici ve denetçi seçimini de dava etmiş. Şayet talebi kabul görürse yeni yönetici ve denetçi seçimi için toplantı yapılacak. Eğer iki toplantıda da yönetici seçilmezse bu halde mahkemeden yönetici tayini talep edilecek. Okuyucumun durumu bu. Yönetim planının iptali talebi 2020’de yapıldığına göre yakında sonuç alabilecektir. Netice alındığında durumunun değerlendirmesini bir meslektaşımla yaparsa daha sağlıklı olur görüşündeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder