Tamer Heper Bu da oldu!
HABERİ PAYLAŞ

Bu da oldu!

Kiracım evin bir bölümünü kiraya vermiş, ne yapabilirim?  A.A.

***

Hadi buyrun yepyeni bir ihtilaf daha. Mesela evin kirası 5.000 TL, kiracı evin bir kısmını kiraya vermiş 8.000 TL’ye. Hem evde bedava oturuyor, bir de ayda 3.000 TL kâr ediyor. İyi iş değil mi? Doğrusu kiraların anormal arttığı günümüzde başka örneklerine de rastlanabilecek yeni tip bir ihtimal. Yapılan kira sözleşmelerinin tamamına yakınında kiracının bu hakkını başkasına kullandırmayacağına dair hükümler bulunuyor.

İstisnai olarak otel veya pansiyon olarak kullanılmak üzere kiralanan yerlerin durumu doğal olarak farklı. Bunların kira sözleşmelerinde bu konuda açıklık var. Ancak mesken olarak kiralanan yerlerde şayet kira sözleşmesi piyasada satılan matbu sözleşmelerden ise bunlarda kiralanan yerin bir başkasına kullandırılamayacağına veya devredilemeyeceğine ya da alt kiracı alınamayacağına dair hükümler var. Hatta bazı sözleşmelerde aile fertlerinin sayısı yazılıp, bu kimseler dışında binada barındırılamayacağı hükmü bulunuyor.

Haberin Devamı

***

Okuyucumun anlattığı bu durumda akde muhalif bir durum söz konusu. Dolayısıyla kiracıya bir ihtarname gönderip, makul süre verip akde muhalif duruma son verilmesini istemek, süresinde son verilmez ise tahliye talebinde bulunulacağını bildirmek gerekiyor.

Süresi içinde sözleşme şartlarına uygun hale getirilmez ise konu tahliye nedenidir, tahliye talepli dava açmak gerekiyor. Tabi ihtilaf halinde kiracı, ben burayı birine kiraya verdim demeyecek. Mesela depremzede akrabamı yanıma aldım diyecek, dolayısıyla hukuki girişime geçmeden önce gerekli bilgi ve belgeleri toplamakta yarar var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder