Tamer Heper Farkında mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Farkında mısınız?

Haberin Devamı

İstanbul’da ulaşım...

Anlatmaya gerek var mı? İstanbul’da yaşayanlar bunu çok iyi bilir. Ulaşım imkanları kısıtlı, ulaşım güvenliği yok. Bir metrobüs var ki, iş saatlerinde binene aşkolsun. Özellikle kadınlar için sefalet. Ana yoldaki trafik akışını bıraktım, bunun için hiç ümit yok, bari toplu taşımada biraz nefes alınsın ama ne mümkün! Peki bunu gören yok mu? Özellikle yeni belediye başkanımızın dikkatini çekmek için yazıyorum.

Peki ya Galatasaray’ın maçı olduğu günlerde Yenikapı-Hacıosman metrosunun durumu? Doğal olarak stada gidecekler metroyu kullanıyor. Peki metro bu hatta trafik rahatlaması için kurulmadı mı? Evet. Maç günleri o stada gidecekler hesaba katıldı mı, umarım katıldı. Ama niye hâlâ bir çare düşünülmüyor?

ÇARE NE OLABİLİR?

Kadıköy metrosunda bir uygulama var. Bir defa dört vagon servise geliyor, arkasından sekiz vagon. Bu, Yenikapı-Hacıosman metrosunda niye düşünülmüyor, oranın yolcusu azap çekmek zorunda mı?

Bir tarihlerde bu hatta da sekizli vagon çalıştırılmıştı, hatta istasyonlarda sekizli vagon için kırmızı ile işaretli alanlar yapılmıştı.

Peki bugün ne oldu? Birileri, “Özel araçların trafiğe çıkışı kısıtlansın” diye ahkam kesiyor.

Olur, kamu kurumları hizmet vermesin, yollar genişletilmesin, trafiği rahatlatacak önlem alınmasın. Metrobüs ve metro bu hali ile ihtiyacı karşılamazken bir de kendi aracını kullanana kısıtlama getir.

Hep beraber işyerlerini kapatalım evde oturalım. Bu mudur istenen?

Vatandaş probleme çözüm istiyor, hizmet istiyor. Bu kadar basit.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder