Tamer Heper Konu kalmamış
HABERİ PAYLAŞ

Konu kalmamış

Kayınvalidenin 3 çocuğu var. Küçük oğlu öldü, onun da 3 tane çocuğu var. Kayınvalide ölmeden iki çocuğuna noter kanalı ile ‘ben ölene kadar ev benim öldükten sonra onların olacak’ diye vasiyet etmiş. Başka da malı yok. Kayınvalide öldü biz de veraset için mahkemeye müracaat ettik. Çıkan kararda onların çocuklarının isimleri de var ancak çocukların babasının çok borcu olduğu için kardeşler ve çocuklar dahil reddi miras yaptılar. Ölenin eşi de ölmeden ayrılmış. Çocuklar bizimle görüşmek istemiyor. Biz de hiçbir şey yapamıyoruz. Bu konuda izleyeceğimiz yol ne olmalıdır? ● M.O.

Haberin Devamı

Meseleyi önce netleştirmek lazım. Anlatım biraz karışık geldi. Kayınvalide vasiyetname bırakmış. “Ölümümden sonra bu ev iki çocuğumun” demiş. Vasiyetname varsa bu mahkemede mirasçılara okunur, sonra uygulanır. Uygulanacak husus şu: Hayatta olan iki çocuk bu evin sahibi olacak, ölen çocuğun evlatları sahip olamayacak. Ölen çocuğun borçları var, bu nedenle onun evlatları müşkül durumda, onlar da bu durumdan kurtulmak için mirası reddetmiş.

★ ★ ★ ★ ★

Buraya kadar anlaşılabilir de bundan sonrası anlaşılamıyor. Ölen kardeşin borcu vardı evlatları mirası reddetti. Onların reddi nedeni ile diğer kardeşler mirasçı olma nedeni ile bu borç kendilerine kalır korkusu ile onlar da reddetti. Peki halen reddeden mirasçılar arasında konuşacak ne kaldı? İşte bunu çözemedim. Zira: Mirasçıların tümü mirası reddettiği takdirde borçtan da kurtulduklarına göre, mirası reddedince mirastan pay da alamayacaklarına göre kendi aralarında görüşmenin ne sonuç doğuracağını kestiremedim. Görüşülmesi istenen konunun ne olduğunun açıkça yazılmış olması halinde belki bir yardımım olurdu ama bu hali ile üzülerek bir yardımda bulunamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder