Tamer Heper Kullanım hatası mı?
HABERİ PAYLAŞ

Kullanım hatası mı?

Bir daire kiraladım ve eşyamı binanın asansörü ile taşıttım. Taşıma sırasında asansör arıza verdi. Onarım için gelen firma, onarımın 600 TL artı işçilik olarak yapılabileceğini söyledi. Yönetici de bunun yarısının benden, yarısının da kat maliklerinden karşılanacağını bildirdi. Ancak kapıcıdan öğrendiğim kadarı ile benden önce binadan taşınan kiracı da eşyasını aynı asansör ile taşımış ve asansörü yormuş. Bu durumda benim ödemem gereken bir meblağ olur mu? ● E.P

Okuyucumun sorusunun içinde hukuki bölüm de var teknik bölüm de. İkisi iç içe geçtiği için kendisine net yanıt verme imkanım yok. Ancak durumu açıklayayım. Birincisi, çıkan kiracının asansörü yorduğu sözü bana pek teknik ve mantıklı açıklama gibi gelmedi. Asansörü yormak ne demek bilemedim. Çıkan kiracı asansörü kullanıyorken bozulmadı ise artık onun yorduğundan falan söz edilebileceğini sanmıyorum.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İkincisi; okuyucum eşyasını taşırken arıza meydana geldi ise bence dikkat edilmesi gereken husus eşya taşıma sırasında yapılan bir yanlış nedeni ile mi arıza ortaya çıktı yoksa mutad kullanma nedeni ile mi bir arıza oluştu. Zira her sistem bakım ister veya kullanma ile bazen arıza çıkarır. Şayet hatalı kullanım veya bir darbe gibi nedenle arıza çıktı ise yöneticinin talebi makul.

★ ★ ★ ★ ★

Ama her sistem bir gün kendiliğinden arıza çıkarabilir. Örneğin bir parçasının eskimesi veya ömrünü doldurmuş olması nedeni ile tesadüfen arızanın eşya taşınırken ortaya çıkmış olması halinde okuyucumun sorumluluğundan söz edilemez. Bu hususun tayini ancak teknik inceleme ile yapılabilir ve bu işi de yapacak olan teknik elemanlardır. Dolayısı ile 600 TL masrafı ve ücretini belirleyen teknik heyetin bu konudaki raporu önem arzetmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder