Tamer Heper Parseller ayrılmış gibi
HABERİ PAYLAŞ

Parseller ayrılmış gibi

Dedemden babamlara büyük bir arazi miras kaldı, babamlar sekiz kardeş. Dedem hayattayken çocuklarının her birine bu arazide bir ev vereceğini söylermiş, bunun için de her çocuğuna bu arazide bir evlik yer vermiş, ev yapımı konusunda ise bunu bir tek babam için gerçekleştirdi. Burada tapulu evimiz var. Şimdi o arazi kardeşler arasında paylaşılmak istenirse bizim evin durumu ne olur? F.B.

Doğrusu okuyucuma bu kadar bilgi ile net yanıt veremem, zira arazinin kardeşler arasında paylaşımından ve her birine bir evlik yer verildiğinden ve kendi evlerinin tapulu olduğundan söz ediliyor. Bu ifadelere göre acaba arazi parsellere ayrıldı da her bir evlada bir parsel mi verildi? Evin tapulu oluşu bu izlenimi veriyor. Şayet durum bu ise parsellerin mülkiyeti ve evin okuyucumun babası adına tapulu olması durumu bir problemin olmayacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

Şayet arazi halen mirasçılar arasında elbirliği mülkiyetinde ise bu durumda ortaklığın giderilmesi söz konusu olacak. Bunun için açılan davada öncelikle bu arazinin paylaşımı incelenecek ve parsellerin oluşması mümkün görülürse parseller oluşturulacak, parsellerin dağıtımında mümkün olduğu kadar herkesin kendine ayrılmış yerlerinin, kendilerine tahsisine bakılacak. Yok satış kararı verilecek ise satış sonrası evin sahibine evin değeri kadar fazla para ayrılacak. Ancak tapulu evin mevcudiyeti daha çok arazinin önceden parsellere ayrıldığı ve okuyucumun babasının bu evin maliki olduğu izlenimini veriyor, aksi halde ev de elbirliği mülkiyetine dahil olurdu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder