Tamer Heper Tebligatı bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Tebligatı bekleyin

Ekte görülen davada dahili davalı sıfatı ile davaya dahil edilmişim. Bu sıfatta başka kişiler de vardı. Dava sonuçlandı ve bizim lehimize bitti. Şimdi kararı bekliyoruz. Karar yazılmış ama bize tebliği için belli bir süre var mı, bize tebliği gerekiyor mu? T.A.

***

Okuyucum mektubu ekinde davasına ait kararın özetini de göndermiş. Bir gayrimenkule ait mülkiyetin tespiti ve adlarına tescili talepli bir dava. Davacı iktisabi mürurzaman talebi ile bir gayrimenkulün adına tescilini talep ediyor, bakılan dava sonunda reddine karar veriliyor. Bu sonuç işte okuyucumun bulunduğu grubun lehine bir sonuç. Şimdi elbette karar tebliğ olunacak.

Haberin Devamı

Ancak tebligatın çıkarılacağına, ellerine geçeceğine dair bir süre yok. Mahkemenin iş yüküne göre karar yazılıyor, karar yazıldıktan sonra postaya veriliyor ve adreslerine tebliğ edilmek üzere gönderiliyor. Aralarında elektronik tebligat alma talebi ile PTT’ye başvurmuş olanlar için elektronik tebligat yapılıyor. Okuyucumun böyle bir girişimi olmadığı için kendisinin adresine tebligat yapılacak ancak gönderdiği özetten görüyorum ki zaten karar kendileri lehine çıkmış.

Bu nedenle de kararı almakta acele etmek için bir nedenleri yok zira bu karar için bölge adliye mahkemesine başvurması gereken taraf davacı taraf. Onlar da kararı tebliğ aldıktan sonraki iki hafta içinde başvurabilecekler. Dolayısıyla okuyucum açısından tebligatın gecikmesinde bir sıkıntı yok, neticede birgün gelecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder