Tamer Heper Vefat tarihi önemli
HABERİ PAYLAŞ

Vefat tarihi önemli

Erkek kardeşimle ben aynı anne/babadan kardeşiz. Annemin ölümünden (1995) sonra babam ikinci kez evlendi ve evliyken vefat etti (1999). Babamın vefatından 1 yıl sonra ikinci hanımı da vefat etti. İkinci hanımı daha önceden evlenmemiş ve çocuğu yok (babamdan da çocuğu yok).

Bize babamın annesi ve babasından gelen ve gelecek miraslardan (direkt babamdan değil) ikinci eşi pay alabilir mi? İkinci eşin kardeşleri pay alabilir mi? ● U.H.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun sorusuna yanıt için adım adım gitmeyi tercih ediyorum. Baba 1999 yılında vefat etmiş. Vefat tarihinde evliydi, ikinci evliliğini yapmıştı. Bu tarihte malvarlığı olarak her neyi varsa bunun dörtte birini ikinci eş, dörtte üçünü iki kardeş yani okuyucumla kardeşi aldı.

Haberin Devamı

Bu tarihte babalarının annesi ve babası hayatta değil idiyse, babalarında onlardan gelen malvarlığı da vardı. Dolayısıyla ikinci eş babalarına düşen paydan istifade etti. Babalarının elindeki tüm malvarlığının dörte birini aldı. İkinci eşin ölümü ile de kardeşleri mirasçıydı. Çünkü ikinci eşin hiç çocuğu olmadı, elbette onlar da çok dolaylı da olsa istifade etti.

★ ★ ★ ★ ★

Peki babalarının 1999’daki vefatı tarihinde babalarının annesi ve babası hayatta idi ise. Onların vefatı, babalarının ölümünden sonra olduysa dedelerinin ve büyükannelerinin mirasçısı torunlardır. Bu halde mirasçı olarak ikinci eş ve ailesi devreye girmeyecektir.

Miras doğrudan torunlara yani okuyucum ve kardeşine geçecektir. Bunun için sıralama yaparak yanıt verme ihtiyacı duydum. Burada önem arzeden olay vefatlardaki sıralamadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder