Uğur Alkapar Açıklanamayan sebepler
HABERİ PAYLAŞ

Açıklanamayan sebepler

Geçen eylülde Adana’daki bir otel lobisinde Burak Deniz’in Nilperi Şahinkaya ve sevgilisi Emre Yusufi ile tartıştığı ve hakaret ettiği iddia edilmişti. Dava açan Nilperi Şahinkaya birkaç gün önce bir sergi açılışında geri adım atmadıklarını söyledi ve “Kişisel birçok sorun, özrü kabul etmemek için çok sebebim var ama açıklayamam” dedi.

Açıklanamayan sebepler

YENİLİR YUTULUR DEĞİL

Tabii bu açıklama karşısında hepimiz o kişisel sorunları ve açıklanamayacak sebepleri merak ettik. Burak Deniz hakkında yapılan şikayette kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlamaları var. Yine aynı şikayet metninde, Burak Deniz'in ağzından çıktığı iddia edilen küfürler ve hakaretler yenilir yutulur cinsten değil. Tarif edilen hareketler ise gerçekten çok can sıkıcı. Hatta o grubun içindeki birine yumruk atmaya çalışmasının söz konusu olduğu söyleniyor. Şahinkaya özrü bu nedenle kabul etmiyor olabilir.

Haberin Devamı

İKİNCİ TEORİ

Piyasada konuşulan diğer bir teori de şu: Yapımcılardan, hem Şahinkaya hem de Burak Deniz’in anlaştığı dijital platformdan, diğer oyunculardan ve ortak dostlarından çok fazla “Uzlaşın” ricası gelmiş. Bu da ters tepmiş. Bakalım dava ne zaman görülecek, sonucu ne olacak.

ŞAHANE ŞARKI

Pop ve rock müziğin senfoni orkestrası ile buluştuğu işleri çok severim. Popüler müziğe hem derinlik hem de destansı bir hava katar o yaylılar. Serap Taş’ın ilk teklisi ‘Hani Olur Ya’ ise orkestra eşliğinde romantizmin doruklarına çıkıyor. Bize Ankara’dan seslenen genç solist Serap Taş, müziği yaşam tarzı haline getirdiğini söylüyor. Kendisi bugüne dek birçok türde ve dilde şarkılar söylemiş. İngiltere’de bulunan Red Music etiketiyle dijital platformlarda yayınlanan ‘Hani Olur Ya’da ise şarkının söz ve müziğinde imzası olan Furkan Sarılmışer ile bir araya gelmiş.

Açıklanamayan sebepler

BİR KEYFE DÖNÜŞÜYOR

Şarkının şahane aranjesi ise ülkemizin önemli müzisyenlerinden Barış Güney’e ait. Gitarda usta müzisyen Erdem Sökmen yer alıyor. Üzerine İstanbul String yaylı orkestrasının performansı da eklenince ‘Hani Olur Ya’yı dinlemek bir keyfe dönüşüyor. Güçlü seslerle deneyimli müzisyenler bir araya geldiğinde işte böyle iyi şarkılar ortaya çıkıyor. Ben şimdiden Serap Taş’ın sonraki işini beklemeye başladım.

Haberin Devamı

TEK GÜNLÜK FESTİVAL

Türkiye’nin tek günlük müzik festivali O’fest, farklı illerde sevilen sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak. Athena, Sena Şener ve Umut Kuzey dört gün boyunca il il gezecek. 3 Aralık’ta Gaziantep’teki Teymur Otel’de, 4 Aralık’ta Diyarbakır’da Radisson Blu Otel’de sahneye çıkacaklar. Sonra ara verip tekrar yola düşecekler. 23 Aralık’ta Eskişehir’deki Milyon Performance Hall’de en son 24 Aralık’ta Ankara’daki Milyon Performance Hall’de seyirci karşısına çıkacaklar.

Açıklanamayan sebepler

ARALIK TURNESİ

Emir Can İğrek’i 29 Ekim’de Denizli’de verdiği halk konserinde dinledim. İlk kez canlı izlediğim müzisyenin performansı gerçekten çok başarılıydı. Yıllardır sahnelerde olan tecrübeli şarkıcılar gibiydi İğrek. Yerinde durmadığı o sahnede koşturmasına rağmen şarkı söylerken de hiç zorlanmadı. Beni konsere sürükleyen lise öğrencisi yeğenim dahil alandaki tüm gençler de şarkıların çoğunu ezbere biliyordu Emir Can İğrek’in konser maratonu son hız devam ediyor. 23 Aralık’ta Ankara’da, 24 Aralık’ta Konya’da, 25 Aralık’ta Kayseri’de Epifoni organizasyonuyla sahneye çıkacak. İstanbul’da ise 23 Ocak’ta Volkswagen Arena’da dev bir konser verecek. İstanbul’un en büyük kapalı konser salonlarından biri olan VW Arena’daki bu konserin biletleri satışta.

Haberin Devamı

Klasik sevenlere

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde 2019’da kurulan Gedik Filarmoni Orkestrası faaliyette olduğu kısa sürede İstanbul’un en iyi orkestralarından biri haline geldi. Yetenekli sanatçılardan kurulu orkestra 17 Kasım’da Kadıköy’deki Süreyya Operası Sahnesi’nde özel bir programla dinleyici karşısına çıkacak. Cem Mansur’un yönettiği orkestra Türkiye’nin en yetkin müzisyenlerinden Selman Ada’nın iki eserini ilk kez seslendirecek. Letonyalı besteci Peteris Vasks’ın ‘Distant Lights’ adını verdiği keman konçertosunda ise solist genç kuşağın en parlak virtüözlerinden Alican Süner. Bu müzik ziyafetini kaçırmayın.

Açıklanamayan sebepler

NEDEN GÜNEY KORE?

Güney Kore son dönemde seyahat düşkünleri için çok popüler bir rota haline geldi. Benim de en merak ettiğim ülkelerin başında geliyor. Benim için bu merakın nedeni meşhur sokak yemekleri. Birçok genç için başta BTS olmak üzere dünya çapında ünlü müzik grupları çıkarmış olması. Yani buraları bile saran K-Pop akımı. Bazıları için ise Kore dizileri! Vizesiz gidebildiğiniz Güney Kore’de 90 gün kalabiliyorsunuz. Ziyaret etmek isterseniz 2012’den beri çalışmalarını sürdüren Kore Turizm Organizasyonu’nu (KTO) takip edin. Instagram hesapları: @kto_istanbul

Açıklanamayan sebepler

SOKAK YEMEKLERİ

Her köşede her kaldırımda el çabukluğuyla hazırlanan ve inanılmaz lezzetli olduğu söylenen yemekleri yapan arabalara rastlayabilirsiniz. Neredeyse her şeyde yumurta var ve acıyı çok seviyorlar. Her şey acılı. Baharatlı pirinç keki, balık keki, yumurtalı ekmek, dondurulmuş krep, balık şekilli ekmek, tuzlu pankek, deniz yosunu pirinç ruloları, kızarmış tavuk, erişte sokakların en popüler yemekleri arasında.

K-POP

90’ların başında ortaya çıkan K-pop, genç müzisyenlerin Kore popuna batılı sound’ları entegre etmesiyle başladı. 2000’lerin başında ise K-pop yapan grupların yükselişe geçmesiyle bu tür tüm ülkeyi etkisine aldı. Son 5 yıl içinde ise tüm dünyayı sarmaya başlayan bu akım ülkemizde de çok seviliyor. K-popun başlıca grupları BTS, Blackpink, Exo, Twice, Red Velvet, Seventeen.

KORE DİZİLERİ

Cansu Dere’nin oynadığı ‘Anne’, ‘Mucize Doktor’, ‘Güneşi Beklerken’, ‘Kiralık Aşk’, ‘Kiraz Mevsimi’ gibi birçok dizi Güney Kore’den uyarlanmış yapımlar. Bizde de orijinal Kore dizisi izleyen o kadar çok kişi var ki. Geleneklerinin bize benzediği, ortak çok yönümüz olduğu söyleniyor. Nasıl Araplar İstanbul’a gelip ‘Aşk-ı Memnu’ köşkü önünde fotoğraf çektiriyorsa bizden de dizilerin peşinden Kore’ye gidenler artmaya başladı.

ORİJİNAL BALIK LEZZETLERİ

Anadolu yakasında balıkçı tavsiyesi istedikleri zaman önerdiğim birkaç mekan arasında Küçükyalı Foça Balık da oluyor her zaman. Burası 19 yıldır kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeden konuklarını ağırlamaya devam ediyor. İşletme sahibi Nevzat Ekiz’in oğlu Yücel Ekiz’in elinden çıkan tatlarla renklenen menüde mevsim balıkları, balık pastırma, balıklı içli köfte, Foça lokma, balık beğendi, balık külbastı gibi orijinal lezzetler yer alıyor. 25’e yakın meze ve ara sıcağın da bulunduğu Foça Balık’ta öğle yemeklerinde indirimli menü seçeneği sunuluyor. Birçok ünlü ismin de tercih ettiği mekanda çocuklar için bir oyun parkı da var.

Açıklanamayan sebepler

KIBRIS’TA GASTRONOMİ

Her yerde gastronomi festivali yapılır da Kıbrıs'ta yapılmaz mı! 7-10 Aralık'ta Girne'deki Les Ambassadeurs Hotel'de Kıbrıs Yemek Festivali düzenleniyor. Organizasyonun geleneksel hale gelmesi ve her yıl yapılması hedefleniyor. Diyetisyen Özge Tasker Falyalı ev sahipliğinde gerçekleşecek festivalde ünlü şeflerle söyleşiler, paneller yer alıyor. 9 Aralık'ta yerel lokanta ve ev hanımlarının unutulmaya yüz tutmuş yemekler ile katılacağı bir yarışma gerçekleşecek. Gastronomi festivallerinin, yemek yarışmalarının o bölgenin yemek kültürünün önemini hatırlatacak girişimler olduğunu düşünüyorum.

Açıklanamayan sebepler

Kültür demek tarih demek, ortak bilinç demek. Halkı birbirine yakınlaştıran, birlik hissini kuvvetlendiren bir şey yemek. Ayrıca büyük bir gelir kapısı olan turizmin de önemli bir parçası olduğu için bu kültüre sahip çıkmak ekonomik anlamda da büyük getirileri olan bir hareket. Ayrıca Kıbrıs’ın denizi ve kumarhaneleri dışında ne gibi değerleri var, bunu yemek üzerinden göstermek için güzel bir fırsat. Ben gitmek için şimdiden plan yapmaya başladım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder