Uğur Alkapar Beyoğlu'nda biriken anılar
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu'nda biriken anılar

1 Ekim’de başlayan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 23 Ekim’e kadar devam ediyor. O kadar çeşitli etkinlik var ki insan hangi birine yetişeceğini bilemiyor. Atölye çalışmaları, tiyatrolar, konserler, sergiler, opera ve baleler... Biletli etkinlikler olduğu gibi ücretsiz olanlar da var. Herkes kendine göre bir şey bulabilir. Ben hangi saatte nerede ne var, Beyoğlu Kültür Yolu’nun Instagram’daki hesabından takip ediyorum. Her gün programda ne varsa paylaşıyorlar. Şahane bir hizmet. Beyoğlu’na müthiş bir hareket getiren festival beni eski günlere götürdü. Üniversite yıllarında okuldan çıkar çıkmaz İstiklal Caddesi’ne gider bir film izlerdik. Bir kafede oturur sohbet ederdik. Sonra defalarca caddeyi turlar mutlu mesut bir şekilde evimize, yurdumuza dönerdik. Umarım bugünün gençleri de benzer hislerle Beyoğlu’nda gezip, İstiklal Caddesi’ni sahipleniyordur. Anılar biriktiriyordur.

Haberin Devamı

Beyoğlunda biriken anılar

O KLİP KİMİN?

Hadise, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle konuştuğu konferansta ‘Sıfır Tolerans’ klibinin aşk sahneleri yüzünden yasaklandığını, bunun kadın olduğu için yapıldığını söyledi. Sonra da bir erkek şarkıcının klibinin kendisininkinden çok daha seksi olduğunu ama kimsenin bir şey demediğini ekledi. Hemen YouTube’u aradım taradım ama Murat Boz’un taaa 2014’te Gülşen’le düet yaptığı ‘İltimas’ dışında tarife uyan bir klip göremedim. Pop müzikten sorumlu Instagram blogger’ı Kaan ‘Popbizde’ Ölker’i aradım o da bulamadı. Şimdi hepimiz merak içindeyiz. Umarım Hadise o seksi klibi açıklar da biz de bu meraktan kurtuluruz!

HAYALPEREST TİYATRO

Yepyeni bir tiyatro grubu olan Orchestra Theatre’ın ilk oyunu ‘Lora’ 21 Ekim’de seyircilerle buluşacak. Türkiye’nin ilk içerik şirketi Orchestra Content’in kurduğu tiyatronun süpervizörü deneyimli oyuncu Şebnem Sönmez. Orchestra Theatre birlikte üretmek, birlikte neşelenmek hayaliyle her oyununu ilk kez seyirci karşısına çıkaracak. Pandemi döneminde yüzlerce özel tiyatronun kapanmak zorunda kaldığını düşünürsek böyle yeni bir oluşum umut veriyor. Tiyatro severler ‘Lora’yı kaçırmasın.

Haberin Devamı

SAYKODELİK ANADOLU

Yarım asrı deviren Anadolu merkezli saykodelik müziğin öncüleri, kültürlerarası bir proje olan Air Anatolia için İstanbul ve Londra sahnelerinde olacak. Zorlu PSM bu cuma gecesi Anadolu saykodelik dünyasının müzikal mirasını, İngiliz müzik sahnesinin çağdaş melodileriyle birleştirerek birbirinden yetenekli Türk ve İngiliz müzisyenlere ev sahipliği yapacak. Air Anatolia’da Cahit Berkay, Okay Temiz, Melike Şahin, gibi isimler sahne alacak.

POP KEYFİ

Serhan Sokulgan yıllardır Nişantaşı’nda Sess’te 15 günde bir salı akşamları şahane Türkçe şarkılar çalar, konukları eğlendirir. Kış sezonu başlar başlamaz, Sess’in DJ kabinindeki yerini aldı Serhan. Bununla da yetinmiyor, cuma ve cumartesi geceleri de Fairmont Quasar’ın şahane restoranı Aila’da konukları eğlendiriyor. Ajda’lar, Sezen’lerden girip 90’ların pop klasiklerinden çıkar Serhan. Size de keyfini çıkarmak düşer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder