Uğur Alkapar Bizim Nepo bebekler
HABERİ PAYLAŞ

Bizim Nepo bebekler

“O da ne demek” diyenleri duyar gibiyim. Nepo, nepotizmden geliyor. Akraba veya adam kayırma demek. ‘Nepo bebek’ terimi ise eğlence endüstrisinde, meşhur ve başarılı anne babaların çocukları için kullanılıyor. Ünlü New York dergisi bu konuyu “Gözleri annesinden, menajeri de” başlığıyla kapağına taşıdı. Hollywood’da bu konu tartışılırken biz de eksik kalmayalım dedim. Bizim nepo bebeklerimiz kimler bir bakalım. Unutmayın, yetenekli ve başarılı da olabilirsiniz, tam tersi de. Ama anne babanız meşhursa, siz bir nepo bebeksiniz.

Haberin Devamı

ZEYNEP ALKAN (24)

Hamdi Alkan ve oyuncu Canan Hoşgör’ün kızı olan Zeynep Alkan iki film ve iki dizide oynadı. Ama sosyal medya fenomenliği daha tatlı geldi. Şimdi de ‘Survivor’a gidiyor.

CAN ASLANTUĞ (22)

Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ’un yakışıklı oğlu Can, uzun boyu ve renkli gözleriyle bol miktarda şeytan tüyü taşıyor. Konservatuar okuyup piyano eğitimi alan Can geçen martta bir ajansa kaydoldu ve kariyerine oyuncu olarak devam edeceğini açıkladı.

TARIK EMİR TEKİN (25)

Kanal D’deki ‘Sadakatsiz’in başarısı, Şevval Sam ve eski futbolcu Metin Tekin’in oğlu Tarık Emir Tekin’i de parlattı. Hemen başrol verip kendi dizisini çektiler. Ancak reytinglerde başarılı olmayınca kısa sürede final geldi. Taro yeni projesini bekliyor.

TARA DE VRIES (24)

1982 Türkiye Güzeli Özlem Kaymaz’ın kızı Tara de Vries 2018’de Miss Turkey yarışmasında ikinci seçildi. Kariyerine manken ve sunucu olarak devam ediyor.

SELİN ERBERK GURDİKYAN (23)

1983 Türkiye Güzel Neşe Erberk’in kızı olan Selin Erberk Gurdikyan bu yıl Miss Turkey yarışmasında üçüncü geldi. Dereceyi hak etmediği, annesi yüzünden torpilli olduğu iddiaları çok konuşuldu.

DERYA ŞENSOY (32)
MÜJGAN FERHAN ŞENSOY (33)

Geçen yıl kaybettiğimiz Ferhan Şensoy ve Derya Baykal’ın kızlarından Müjgan Ferhan Şensoy az sayıda dizi ve filmde boy gösterdikten sonra en son karşımıza ‘Sıcak Kafa’ adlı dizinin senaristlerinden biri olarak çıktı. Artık evli ve nepo bebek adayı bir kızı var. Kardeşi Derya Şensoy ise ara ara da olsa film ve dizlerde yer almaya devam ediyor. Babalarının tiyatrolarına da destek veriyorlar.

Haberin Devamı

FIRAT ALTUNMEŞE (32)

Türkücü İzzet Altınmeşe’nin oğlu olan Fırat, babasından farklı olarak kariyerini oyunculuk alanında yaptı. 2013’ten beri dizilerde oynuyor. Setlerin aranan oyuncusu.

MİRO GEREDE ERKAYA (21)

Bennu Gerede’nin fotoğrafçı Koray Erkaya’dan olan oğullarından Miro Gerede Erkaya daha ergenliğinden itibaren dikkat çekmeye başlamıştı. Önce mankenlik yapan sonra ABD’ye gidip oyunculuk eğitimi alan Miro film ve dizilerde görünmeye başladı.

NEPO BEBEK EFSANELERİ

Türker İnanoğlu ve Filiz Akın’ın oğlu İlker İnanoğlu, Öztürk Serengil’in kızı Seren Serengil, Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan’ın kızı Gülşah (Alkoçlar), Leman Sam ve kızı Şevval Sam, Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer, Sadettin Erbil’in oğlu Mehmet Ali Erbil, Metin Ersoy’un oğlu Emir Ersoy.

YILBAŞI PROGRAMLARI

Yılbaşına bir şey kalmadı. Programınızı yaptınız mı?

İŞTE BİRKAÇ KÜÇÜK ÖNERİ…

CABBAR

Açıldığı günden bugüne Nişantaşı’nın en uğrak yerlerinden olan Cabbar daha sakin geceleriyle bilinse de Alaçatı şubesi yazları eğlencenin zirvesini yaşatıyordu konuklarına. Bu yılbaşı, Alaçatı’daki Cabbar konsepti Nişantaşı’na geliyor. Hem iyi mezeler güzel kebaplar yenecek hem de yılbaşına yakışır bir şekilde eğlenceye doyulacak.

Haberin Devamı

Bizim Nepo bebekler

CONRAD ISTANBUL BOSPHORUS

Yılbaşını bir otelde kutlamanın en güzel yanı, bir oda kiralayıp yeni yılın ilk sabahını da burada karşılama imkanı. Beşiktaş’taki Conrad İstanbul Bosphorus, yılbaşında özel bir akşam yemeği sunuyor. Canlı müzik performanslarıyla renklenen geceyi tavsiye ettiğim gibi otelde konaklayarak noktalayabilirsiniz. Şimdiden iyi yıllar.

Bizim Nepo bebekler

DANIŞ

Etnik mutfağın öncülerinden, Arnavutköy’deki Danış Ethnic Restaurant, dekorasyonu, iddialı menüsü ve kendine has müzikleriyle, İstanbul trend avcılarının yeni gözdesi. Danış, yılbaşı gecesi için de harika bir menü hazırlamış. Karşılama kokteyli ile başlayan gecenin yıldızı fırın hindi. Finalde de meyve tabağı var.

Bizim Nepo bebekler

ÜNLÜLERLE BULUŞMA

31 Aralık gecesinde ve öncesinde oteller Antalya’dan Kıbrıs’a, Uludağ’dan Sapanca’ya kadar ünlü şarkıcıları sahneye çıkarıp birbirinden eğlenceli programlar vaat ediyor. İşte Jolly’nin sunduğu fırsatlar…

NIRVANA COSMOPOLITAN (Antalya): Altay, Erol Evgin, Linet

NG SAPANCA/ENJOY (Sapanca): Cenk Eren

ELITE WORLD GRAND (Sapanca): Ebru Yaşar

CONCORDE LUXURY RESORT (Kıbrıs): Tarkan

KAYA ARTEMİS RESORT (Kıbrıs): Aşkın Nur Yengi

ELEXUS RESORT (Kıbrıs): Gökhan Tepe, Özcan Deniz

LİMAK CYPRUS DELUXE (Kıbrıs): Hadise

GENÇLERİN SORUNLARI

Cips markası Doritos ‘Gerçek Sen’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Kampanyayı duyurmak için Harbiye’deki Klein’da yapılan organizasyonda projeye destek veren Sefo sahneye çıktı. Konuklar arasında Aslı Bekiroğlu, Sitare Akbaş, Elçin Afacan gibi birçok ünlü isim vardı. Kampanyanın eğlenceli reklam filmi ‘Örnek Genç’ gençlerin sorunlarına tatlı bir dille dikkat çekiyor. Gençlik güzel şey ama bana zamanında yaşadığımız zorlukları da hatırlattı. Dedim böyle iyiyiz!

KUSURSUZ BİR JAPON

Japon Şef Hiroki Takemura’nın harikalar yarattığı Japon restoranı Sushi Manga, Göktürk ve Ataşehir’den sonra, yenilenen konseptiyle Le Méridien Istanbul Etiler’de açıldı. Sushi Manga’nın kapısından girer girmez etkilenmeye hazır olun. Müthiş bir dekorasyon, tatlı bir lüks hissi sizi sarıp sarmalıyor. Bu güzel ortamda mimar Mustafa Toner’in imzası var. Restoranın teras kısmı da ferahlık sevenler için.

Açık mutfakta yemeğiniz hazırlanırken izleyebileceğiniz Sushi Manga’da nefis lezzetler söz konusu. Suşiler taptaze ve inanılmaz lezzetli. Acı-ekşi çorba kış günlerinde en sevdiğiniz şey olabilir. Karides tempura ve tavuk gyoza (mantı) yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz yemekler. Yakitori tekniğiyle pişen peynirli biftek, kuşkonmazlı bacon harika şeyler. Ayrıca kokteylleri mükemmel! Mutlaka birkaç tanesini deneyin.

Ama en önemlisi o kadar tatlı bir ekip var ki Sushi Manga’da. Size kendinizi evinizde hissettiriyorlar. Güler yüzlü servis, samimi ama mesafeyi aşmayan bir iletişim kurma şekli… İnsanın buraya bir oturdu mu bir daha çıkası gelmiyor.

Bizim Nepo bebekler

ETTEN ANLAYANLARA

Geçtiğimiz günlerde Fişekhane’ye gittim. Bana uzak olduğu için kimse gitmezmiş gibi geliyor ama aksine Fişekhane aşırı kalabalıktı. Birçok restoran, sinema, tiyatro, sergiler derken kendi başına bir yaşam alanı olmuş. Hem Zeytinburnu halkı rağbet ediyor hem de üzerindeki residence’larda yaşayanlar sürekli burada tura çıkıyor.

Fişekhane’nin ‘Pazar Yeri’ bölümünde 1.5 yıl önce açılan Palazzo Della Carne’ye sonunda gitme fırsatı buldum. İtalyanca ‘et sarayı’ anlamına gelen restoranda makarna çeşitleri de olduğu için bir İtalyan esintisi söz konusu. Bu gittiğimde makarnaya yer kalmadı ama. Mekanın ortamı dekorasyonu oldukça keyifli.

Başlangıçlardaki ızgara istiridye mantarı en az etler kadar lezzetli. Çedar peyniriyle sunulan kuru et bir harika. Her şeyi deneyelim derken köfte, lokum, şaşlık ve hatta bir de Dallas steak sipariş verdik. Hepsi birbirinden lezzetliydi. Hem et tedariki başarılı yani malzeme iyi, hem de ızgaranın başında eti nasıl pişireceğini bilen ustalar var.

Bizim Nepo bebekler

İZMİR’DE YENİ ŞUBE

Caffè Nero geçtiğimiz günlerde evime çok yakın lokasyonlarda Pangaltı ve Lotus şubelerini açmıştı. Üzerinden çok geçmeden bu kez İzmir’de Kıbrıs Şehitleri şubesini kahve severlerle buluşturdu. Artık şubelerine ‘kahve evi’ demeyi tercih eden Nero, bu mağazasında da tanıdık ürünlerini ve o ev sıcaklığını sunuyor.

İyi kahve deneyiminin yanı sıra, buluşma, sosyalleşme, çalışma veya keyifli bir mola mekanı olarak daha ilk günden İzmirlilerin favorisi haline gelen Kıbrış Şehitleri şubesi açık alanıyla da ferah bir ortam sunuyor. İşin güzel yanı ise Nero’nun seçtiği bu bina bulunduğu mahallenin dokusuyla da tam uyum gösteriyor. Markanın yaptığı dekorasyonda ise buna dikkat edilerek bu entegrasyon hiç bozulmamış. Böyle işleri görünce insan keyifleniyor, bir kahve içesi geliyor, değil mi?

Bizim Nepo bebekler

SARNIÇTA ÖZEL YEMEK

Birçok elektronik müzik etkinliğinde imzası bulunan Monkey Project, Sultanahmet’teki 1001 Direk Sarnıcı’nda bir yılbaşı yemeği verdi. Birçok farklı ülkede sanat kurgularıyla ses getiren yeni medya artist topluluğu Tundra, Türkiye’de ilk kez Monkey Project ile iş birliği yaparak bu yemeğe özel bir hologram kurgusu sergiledi. Gecenin sonundaki partide, Alman DJ Nick Curly sahne aldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder