Uğur Alkapar Çok yaşa Hande
HABERİ PAYLAŞ

Çok yaşa Hande

Hande Yener yakında çıkacak yeni albümünde Genco Ecer ve sevgilisi Misha ile çalıştı. Bu işbirliğinin ilk meyvesi ‘Benden 1 Tane Daha Yok’ dün bizlerle buluştu. Her zamanki gibi Hande Yener kalitesinden ödün vermeden, polemiklerden uzaklaşıp işine bakmış. Tabii ki müthiş bir şarkı çıkmış. Sadece iddialı sözleriyle değil bestesi ve düzenlemesiyle de yine birçok popçuya yol göstermiş Hande Yener. Ben de kendisine katılıyorum, sevgili popçular, Hande’yi takip edin çünkü son dönemde ondan daha iyi müzik yapan başka birini göremiyorum. Abarttığımı sanmayın ve Hande’nin yaptığı ‘Sahte’ye bakın, ‘Aklımda’ya bakın. Hele ‘Carpe Diem’ albümü. Hâlâ bıkıp usanmadan dinliyorum. Çok yaşa Hande!

Haberin Devamı

İZ BIRAKIYOR

Bugüne dek birçok projeye prodüktör ve besteci olarak imza atan Alper Aytekin söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait ilk single’ı ‘Yok’ ile kendi hikayelerini anlatmaya başlıyor. Aytekin 2019’da yazdığı bu şarkıda sosyal, sınıfsal, statü olarak farklı insan tiplerinin ortak çaresizliği olan ‘kader’ kavramını nötr bir bakış açısı ve görkemli bir söylemle dile getiriyor. Açıkçası bu şarkı beni duygudan duyguya sürükledi. Birkaç kez dinledikten sonra kalıcı izler bıraktı. Dinleyin, siz de etkileneceksiniz.

İki konser birden

Burada düğünlerde bile sahneye çıkan Oscar and the Wolf neyse, 15 yıl önce İsveçli Jay Jay Johanson da oydu. Anadolu turnesine çıkıp geceleri İstanbul’da barlarda gezerdi. Uzun süredir sesi çıkmayan Jay Jay iki konser için tekrar geliyor. 24 Şubat’ta Ankara’da Milyon Performance Hall'de, 25 Şubat gecesi ise İstanbul'da Dorock XL Fitaş Sahnesi'nde Türkiye ile özlem giderecek.

18 yaş sınırı yok

Alternatif müziğin popüler isimlerinden Dolu Kadehi Ters Tut, yılın ilk büyük İstanbul konserini vermek için 29 Ocak Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alıyor. Hem de 18 yaş sınırı yok! Dolu Kadehi Ters Tut, sömestr tatilinde, ezber bozan sahneleri ve sürprizleriyle konuklarına unutulmaz bir gece yaşatmayı planlıyor.

DİJİTAL BİR HİKAYE

Milyonların hayran olduğu, büyük küçük herkesin kahramanı Küçük Prens, 5 Şubat’a kadar Maslak’taki Maximum Uniq Box’ta. Çağdaş sahne teknolojileriyle yeniden uyarlanan ve hayat bulan ‘Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi’ 40 dakika boyunca görsel ve işitsel bir şölen sunuyor. Tiyatro ve teknolojinin buluştuğu Bu dijital gösteriyi İstanbul ile BKM buluşturuyor.

Haberin Devamı

Çok yaşa Hande

DİNOZORLAR GELİYOR

İngiltere’de büyük sükse yapan ‘Dinosaur World Live’ 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Maslak’taki Uniq Hall’e geliyor. 3 yaş ve üstü tüm izleyicilerini milyonlarca yıl öncesine, dinozorların gizemli dünyasına götürecek olan bu gösteriye çocuklar kadar büyükler de bayılacak. Tam bir aile aktivitesi.

Çok yaşa Hande

30 YILLIK ŞARKILAR

‘Alev Alev’, ‘Beni Bırakma’, ‘Dipteyim Sondayım Depresyondayım’, ‘FD’ gibi hit parçalarla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Feridun Düzağaç, Ataşehir’de bulunan Milyon Performance Hall İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak. 21 Ocak Cumartesi akşamı sahne alacak Feridun Düzağaç, 30 yıllık müzik kariyerinde geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirecek.

Haberin Devamı

Gitar efsanesi

Grammy tarihine damgasını vuran ABD’li besteci, gitarist ve prodüktör Steve Vai, geçtiğimiz yıl yayınladığı son albümü İnviolate’in Avrupa turnesi kapsamında 18 Nisan Ankara Congresium’da, 19 Nisan’da ise İstanbul Volkswagen Arena’da sahnede olacak.

Bayılacaklar

Yaratıcısı olduğu birbirinden keyifli çizgi filmlerle ve hikayelerle milyonlarca çocuklu ailenin evlerine konuk olan Arzu Demirel, yeni çocuk kitabı ‘Bir Sandalım Bile Yok’ ile okuyucuları bir anne ve çocuğun sıcacık dünyasına davet ediyor. Sulu, pastel, keçeli, fosforlu boyaların tüm imkanlarını kullanan Arzu Demirel yazdığı hikayenin renkli dünyasını boyalarla kağıda yansıtıyor. Çocuklar bu kitaba bayılacak!

DENİZDEN NE ÇIKARSA

Tezgahlardan balık almanın keyfi başka olsa da bence dondurulmuş deniz ürünleri çok pratik ve hijyenik. Ayrıca öyle ürünler var ki pişirmesi hazırlaması çok kolay. Ünlü Şef Somer Sivrioğlu geçtiğimiz günlerde Etiler’deki restoranı Efendy’de Dardanel’in deniz ürünleriyle müthiş bir yemek hazırladı. Şefin masayı Norveç haşlanmış karides, somon fileto, Jumbo karides, çim karides, kalamar, mezgit pane ile yaptığı yemeklerle donattığı sofrada gerçekten yok yoktu. Denizden babam çıksa yerim dedikleri kadar var…

Çok yaşa Hande

MASLAK’TA DEV EĞLENCE

NELER YAŞADIK!

Maslak’ın yüksek binalarından 42’nin içinde çok ilginç şeyler oluyor. Mesela Lezzet Müzesi dedikleri restoran alanını çok seviyorum. Alt taraftaki girişte bulunan Barock Bar hafta sonları sizi şaşırtabilir. Çok kalabalık ve eğlenceli oluyor. Ancak binanın, hatta İstanbul’un en iyi eğlencesi nerede biliyor musunuz, 6. Kattaki Cuba Cuarenta y Dos’ta. Geçtiğimiz haftalarda bir caz gecesine gitmiş, şahane yemeklerinden ve kaliteli eğlencesinden bahsetmiştim.

Cuba’ya bu kez de geçen cumartesi gittim. Neler yaşadık neler! Tamam Şef Enes Aslan’ın yemekleri bir harika. Bunun yanında sahneye çıkan Latin müzik yapan gruba şapka çıkarıyorum. Kendi türlerinin klasikleriyle başladıkları gecede bizi müthiş bir yolculuğa çıkardılar. Hatta öyle ki bu yolculuğun sonunda pistte dans edenler tren yapıp tüm mekanı dolaştı!

Çok yaşa Hande

MUTLU BİR TEBESSÜM

Kafanız karışmasın. Grup sahneye çıkıyor, ortamı biraz ısıtıyor. Sonra iki Kübalı dansçı hünerlerini sergiliyor, şovlarını yapıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde sizi masadan kaldırıp resmen oynatıyorlar. Piste çıkarıp ne figürler yaptırıyorlar! Sonrası zaten tufan. Herkes piste çıkmak için yarışıyor. Masaların yanlarındaki boşluklarda bile kıvırmaya başlıyor. Ben ve 10 arkadaşım uzun süredir bu kadar eğlenmemiştik. O müzik insanı kucaklıyor, sallayıp sallayıp bırakıyor. Gecenin sonunda ise dudaklarınızda mutlu bir tebessüm kalıyor.

YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Bayrampaşa’daki Wish More Otel, yerli bir marka olarak uluslararası zincirlerin kalitesinde bir hizmet veriyordu. Markanın ikinci oteli geçtiğimiz aylarda Şişli’de açıldı. Halaskargazi Caddesi’nin şık ve tarihi binalarından birinin restore edilmesiyle ortaya çıkan 98 odalı Wish More Şişli gerçekten çok şık. Lobisinden odalarına kadar lüks hissini yaşatırken şıklığıyla da huzurlu bir ortam sunuyor. Otelin farklı alanlarında yer alan sanat eserleriyle yaratılan alan görülmeye değer.

Giriş katındaki restoranı ise modern görüntüsüyle sizi içine çekiyor. Otelin executive şefi Muhittin Kabasakal fine dining havasındaki bu restoran için hem sofistike yemekler hazırlamış hem de bistro mantığında seçenekler sunmuş. Karmaşık ve havalı yemeklerin yanında pizza da sipariş verebiliyorsunuz mesela. Herkesin memnun kalacağı bir menü var burada. Wish More modern spa’sı ve kapalı havuzuyla da konuklarına dört dörtlük bir hizmet veriyor.

Şişli’nin en işlek noktalarından birinde bulunan otel yakında kapısı direkt dışarıya açılan bir kafe/restoranla daha da hareketlenecek. En üst kattaki teraslı çatı restoranı bir süre sonra sürpriz bir konseptle konukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Böylece Wish More bir otelin ötesinde bir yaşam merkezi olacak gibi görünüyor.

Çok yaşa Hande

HATAY’DAN GALATAPORT'A

Hatay ziyaretimde belediyenin açtığı Hatay Gastronomi Evi’ni ziyaret etmiştim. Şehrin gastronomi kültürünü sahiplenen harika bir girişimdi. Hatay Gastronomi Evi ve kendisi de Anadolu’dan beslenen şef Umut Karakuş bir araya geldi. Geçen pazar Galataport’taki Muutto Anatolian Tapas Bar’da harika bir yemek düzenlediler.

Umut Karakuş yorumuyla 2 ara sıcak, 5 meze, 1 salata, 1 ana yemek ve 1 tatlıdan oluşan Hatay yemekleri menüsü davetlilerin beğenisine sunuldu. Davete Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da katıldı. Başkan Savaş “Hatay mutfağımız, yüzyıllardır topraklarında ağırladığı medeniyetlerin eşsiz izlerini taşıyan, nadide lezzetlerin ve köklü kültürünün rayihasını içinde barındıran bir mutfaktır” dedi. Muutto’daki Hatay menüsünü tatmak istiyorsanız yarın son gün.

Çok yaşa Hande

Sıradaki haber yükleniyor...
holder