Uğur Alkapar Dev kadro
HABERİ PAYLAŞ

İyi oyuncuların toplandığı, kalabalık kadrolu komedi filmlerini çok severim. Bu iddialı yapımlar Hollywood ve Avrupa sinemasında pek bir makbuldür. İşte bu konseptte yapılan ‘Cenazemize Hoş Geldiniz’ 10 Şubat’ta vizyona giriyor. Kimler kimler var bilseniz. Neslihan Yeşilyurt’un yönettiği ‘Cenazemize Hoş Geldiniz’de Sevda Erginci, İsmail Ege Şaşmaz, Gonca Vuslateri, Erkan Can, Gözde Seda Altuner, Timur Acar, Şükran Ovalı, Şebnem Sönmez, Deniz Uğur, Hakan Meriçliler, Hayal Ada Topakkaya, ve Güven Hokna oynuyor. Serhat Kılıç ve Müge Boz da konuk oyuncu.

Haberin Devamı

Dev kadro

YENİ YIL KLASİĞİ

LİMAK Filarmoni Orkestrası, gelenekselleşen yeni yıl konserleri kapsamında 9 Ocak’ta Ankara’da geçen çarşamba da Zorlu PSM’de dünyaca ünlü üç tenoru aynı sahnede ağırladı. Heiko Mathias Förster’in orkestra şefliği yaptığı konserde, tenor Murat Karahan ile günümüz operasının en aktif, dünya sahnelerinin aranılan tenorları Rame Lahaj ve Marcelo Álvarez aryalar ve yöresel halk şarkıları ile müzik ziyafeti sundu. Konserlerden elde edilecek gelirin bir kısmı Haydiko (Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma) Derneği’ne bağışlanacak.

Dev kadro

KIŞ KONSERLERİ

Avrupa yakası için Harbiye Açık Hava neyse, Anadolu yakası için de Bostancı Gösteri Merkezi odur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez konser mekanıdır. ‘Atlantis Yapım Kış Konserleri’ ocak ayı boyunca Bostancı’da birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak. 13 Ocak’ta Sagopa Kajmer, 14 Ocak’ta Pentagram, 15 Ocak’ta maNga ve 20 Ocak’ta Duman, yeni yılda ilk İstanbul konserlerini Bostancı Gösteri Merkezi’nde verecek. Anadolu yakası bu dev konserlerle coşacak.

OCAK SAHNELERİ

Gümüşsuyu'ndaki CVK Park Bosphorus Otel’in terasındaki Jolly Joker Private açıldığından beri üst düzey bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Eski gazino günlerini günümüze taşıyan JJ Private'ta ay sonuna kadar her cuma cumartesi yine ünlü isimler sahnede. Bu akşam Erol Evgin, 20 Ocak'ta Simge, 21 Ocak’ta Selami Şahin, 27 Ocak'ta Fatih Ürek, 28 Ocak'ta ise Merve Özbey konserleri var.

TURNEYE ÇIKACAKLAR

Dünyaca ünlü müzisyenlerin şarkılarını hayranlıkla dinlediği Türk saykodelik rock grubu Altın Gün, mart ayında yayınlanacak albümleri ‘Aşk’tan ikinci müjdeyi, yeni teklileri ‘Rakıya Su Katamam’ ile veriyor. 11 Ocak’ta yayınlanan şarkıya bir video klip de eşlik ediyor. Grup aynı zamanda 2023 boyunca Avrupa ve Amerika’yı da kapsayan bir turneye çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dev kadro

ATIKSIZ YEMEKLER

Türkiye’nin yeme içme sektöründe birçok konuda öncülük yapan zincir restoran markası Big Chefs, fark yaratan projelere imza atmaya devam ediyor. Big Chefs, atıksız mutfak prensibiyle Michelin yıldızlı, İtalyan şef Tommaso Arrigoni ile bir işbirliğine imza attı. Hazırladıkları atıksız ‘Yarının Menüsü’ tüm Big Chefs şubelerinde servis ediliyor. Geçen salı markanın Zorlu şubesinde menüyü tanıtmak için renkli bir yemek düzenlendi.

Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli’nin ev sahipliği yaptığı gecede menüyü tatma fırsatı bulduk. O kadar iyi planlanmış bir menü ki bu, bir yemekten artan malzeme sonraki yemekte kullanılmış. Baharatlı hardal, bira jölesi ve kuşkonmazla sunulan levrek, levrek suyu çorbası, zeytinyağı ile kızarmış karides ve füme patlıcan, karides suyunda pişmiş rigatoni, brokoli ve ançüezli spagetti, yeşil soğanlı dana bonfile, kestaneli ekmekten tiramisu ve tart gerçekten mükemmel lezzetler.

Haberin Devamı

Dev kadro

BAHÇEŞEHİR’E GİTME SEBEBİ

Birkaç hafta önce size Bahçeşehir’deki Afife Aşk’tan kısa bahsetmiştim. Geçen çarşamba Marmaray’ı kullanarak Bahçeşehir’e kadar gittim! Evet, Halkalı’dan günde iki kez Bahçeşehir’e giden bir Marmaray treni var artık. Onu yakaladım. Tabii ki Afife’ye koştum. Bahçeşehir Gölet’teki Afife Aşk aslında 3 restoranlık bir kompleks. Biri cuma cumartesileri eğlendiren Afife Yeni Nesil Meyhane. Biri ocakbaşı ve diğeri de meze bar.

Hafta içi olmasına rağmen doluydu Afife. Biz mezeyle başladığımız yemeğe şiş ve kebaplarla devam ettik. Mezeler taze ve süper lezzetli. Mangaldan çıkan etler ise gerçekten sadece Bahçeşehir değil, tüm İstanbul kebapçılarıyla rekabet edebilecek derecede iyi. Özenli bir mutfağa sahip olan Afife Aşk’ın ekibi aynı özeni serviste de gösteriyor. Uzaktan geliyorsanız, onca yola fazlasıyla değiyor. Tek başına Bahçeşehir’e gitme sebebi olabilir.

Dev kadro

BİR İSTANBUL KLASİĞİ

Dünyaca ünlü Londra kökenli İtalyan Restoranı Scalini, Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul bünyesinde Şubat 2022’de hizmete girmişti. Aralıklarla menüsünü yenileyen restorana uzun zaman sonra geçtiğimiz günlerde tekrar gitme fırsatı buldum. Gördüm ki burası bu kadar kısa bir süre içinde İstanbul klasiği haline gelmeyi başarmış. Hafta içinin en hareketsiz günlerinden biri olmasına rağmen Scalini doluya yakındı.

Masalarda güzel yemekler, hararetli sohbetler göze çarpıyordu. Scalini sadece orijinal İtalyan yemekleriyle değil, ambiyansıyla da çekici bir restoran olmuş. Bu da yemek deneyimini daha da keyifli bir hale getiriyor doğal olarak. Kokteylleri yapan bar ekibine şapka çıkarmak istiyorum çünkü ne istediysek kusursuz bir şekilde yaptılar. Yeniliklerden biri de garsonunuzun hemen önünüzde parçalarını bir araya getirerek yaptığı tazecik tiramisu. Yapılışını izlemesi çok güzel, yemesi daha da güzel.

Dev kadro

İTALYAN İŞİ PİZZA

Kadıköy yakası, özellikle Moda, gastronomi konusunda şehrin öne çıkan muhitlerinden biri. Semtte son zamanlarda herkes pizza yemek için Pizza il Forno’ya gidiyor. İtalyan usulü ince ve çıtır hamur üzerinde, gerçek mozeralla peyniri ile taze ve katkısız malzemelerin bolca kullanıldığı özel tarifler, taş fırınlarda pişiriliyor. Gerçekten alışılmışın dışında bir lezzet bu. Vegan ve vejetaryen seçeneklerin de bulunduğu Pizza il Forno’nun imza pizzaları enginarlı, 4 peynirli, karidesli, füme somonlu, kaburgalı, kavurmalı BBQ tavuklu ve burrata pizza. Pizza il Forno’nun çoğunluğu Ankara’da olmak üzere 20 şubesi bulunuyor.

Dev kadro

YÜZEN DÜNYA

Fairmont Quasar Istanbul’un beşinci katında yer alan Ukiyo’yu benzerlerinden ayıran iki şey vardı. Boğaz manzarası ve mükemmel suşileri. Menüsünü yenileyen Ukiyo’da Executive Chef Ercan Yamantürk tarafından hazırlanan harika seçenekler var. Özel suşi tabaklarından tempuralara, dimsum, ton balığı tataki, gyoza çeşitleri, ördek bao bun, deniztarağı ve dana iliği, ağır ateşte pişirilmiş dana kaburgası, fırında Hindistan cevizli ve çikolatalı sıcak kek, mango puding ve mochi çeşitlerine kadar eşsiz tatlara Ukiyo’da ulaşabiliyorsunuz. Benzersiz iç mekân tasarımı ve terasıyla şehrin en çarpıcı mekanlarından biri olan, Japonca ‘yüzen dünya’ anlamına gelen Ukiyo, soğuk kış gecelerinde İstanbul’u bambaşka bir açıdan seyredebileceğiniz muhteşem bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Dev kadro

LÜKS KAYAK TATİLİ

Kayak tatili ister istemez bir lüks olarak görülüyor. Palandöken’deki Sway Hotel de madem öyle demiş, lüksün dozunu arttırmış. İstanbul’dan özel jet kaldırıyorlar ve Mercedes’lerle otele sizi transfer ediyorlar. Bu özel jet hizmeti 8-18 kişi arasında müşteriye sunuluyor. “Erzurum’a varışınızdan 45 dakika sonra kayak pistindesiniz” diye de iddialı bir cümleleri var. 12 Mart’a kadar her gün Sway’in profesyonel kayak hocaları isteyenlere ders veriyor.

Çocuklar için ayrı etkinlikler de düzenleniyor. Benim gibi kayaktan korkanlardansanız bizim için de eğlenceler organize etmişler. Yılların mekanı Sail Loft’un işlettiği Lounge 2400, 2400 metrede eğlenceli partiler veriyor. Otelin içindeki Apres Ski de onlara emanet. Sezon boyunca DJ’ler konuklara parti keyfi yaşatacak.

Dev kadro

Sıradaki haber yükleniyor...
holder