Uğur Alkapar Gerçek star sahnede belli olur
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek star sahnede belli olur

Geçtiğimiz haftalarda özel bir gecede, son dönemde yıldızı aşırı yükselen genç bir şarkıcımızın canlı sahnesini izlemiştim. Çok iyi şarkılar yazan ve birçok hiti bulunan müzisyen arkadaşımız büyük bir heyecanla toplanan kalabalığın ilgisini 3 şarkı sonra kaybetmeyi başardı. Çünkü art arda az bilinen şarkılarını söyledi. Sahnede hep bir tutukluk içindeydi. Bazen sözleri unuttu. Ayrıca tarzı gereği sanırım o kadar çok bilgisayar altyapılarına dayanan bir programı vardı ki 3 kez teknik aksaklık olunca konuklar dışarı çıkıp sohbet etmeyi tercih etti. Biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Sonra geçen pazar Küçükçiftlik Park’taki Hep Yeni Kal adlı festivale gittim. Önce Mirkelam, sonra Levent Yüksel ve en son Yıldız Tilbe çıktı. Tilbe’yi hiç anlatmayacağım zaten son birkaç yıldır konser piyasasının kraliçesi durumunda. Ama Mirkelam ve Levent Yüksel benim gibi 90’lar çocukları için başka türlü bir şeydi.

Haberin Devamı

Gerçek star sahnede belli olur

 

GENÇ DELİKANLILAR

57 yaşındaki Mirkelam ilk albümünü çıkardığı 1995’ten bu yana enerjisinden hiçbir şey kaybetmemiş. Sesi hala aynı. Sahnede yerinde duramıyor. Hikayeler anlatıyor, mikrofonla numaralar yapıyor… Seyircinin ilgisini bir an olsun kaybetmiyor. Üzerine bir de hepimizin bildiği şarkılar eklenince ortaya harika bir konser çıktı. Levent Yüksel ise programına alanı dolduran binlerce kişiye tek bir ağızdan şarkılarını söyleterek başladı.

Dev bir koro olduk, ‘Med Cezir’, ‘Kadınım’, ‘Bu Gece Son’ söyledik. Bu işe yıllarınızı verdiğinizde toplumun kolektif bilincinde öyle bir yer ediniyorsunuz ki işte binlerce kişiye şarkılarınızı söyletebiliyorsunuz. Tüylerimiz diken diken oldu. Evlerimize farklı bir mutlulukla gittik. Ne Mirkelam ne Levent Yüksel şarkı sözlerini unuttu. İkisinde de teknik aksaklık olmadı. Sahne hakimiyetini bir an olsun kaybetmediler. Kendileri için de unutulmaz bir gece olduğundan eminim. Mirkelam ve Levent Yüksel’e sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

KEMAN VİRTÜÖZÜ

Bu yaz İstanbul’da müzik dolu geçecek. 21. yüzyılın en yenilikçi yıldızlarından biri, Amerikalı elektronik kemancı ve dansçı Lindsey Stirling, 19 Temmuz akşamı Turkcell Vadi’de sahne almak üzere İstanbul’a geliyor. Dünyanın en popüler keman virtüözlerinden Lindsey Stirling, çığır açan vizyonu, dünya çapında milyonlarca hayranı, dört Billboard liste başı albümü ile ödüllere doymayan bir müzisyen. Kemanıyla popüler müzik yapmayı başaran Lindsey’nin sahne performansları da dillere destan. Yazın en merakla beklenen konseri bu diyebilirim.

Haberin Devamı

Gerçek star sahnede belli olur

 

LİSTEDE BİR TÜRK

Dünyanın en büyük 1 numaralı elektronik müzik platformu Beatport’ta ilk defa bir Türk prodüktör listeye girdi. Oturduğu evin alt katını stüdyo yapan DJ Kubilay Aydın ‘Situation’ parçası ile Beatport Tech House listesine 49. sıradan girdi. Beatport’ta dünyaca ünlü DJ’ler Dom Dolla, Chris Lake, Fisher gibi isimlerin yanında artık Türk yetenek Kubilay Aydın da boy gösterecek.

Gerçek star sahnede belli olur

Sıradaki haber yükleniyor...
holder