Uğur Alkapar Hep sonradan
HABERİ PAYLAŞ

Hep sonradan

Geçen cumartesi Kalben’in rap’çi Grogi ile yaptığı yeni şarkısı ‘Hep Sonradan’ın lansmanı için Bomonti’deki Blok Mekan’daydık. Blok Mekan semtin en popüler mekanlarından biri. Genç kitlesi, keyifli ortamı ile herkesin vakit geçirmek isteyeceği bir yer. Kalben’in Grogi ile yazdığı şarkı ise bir harika.

Kendini kalıplara sokmadan farklı tarzları da korkmadan deneyen Kalben bu cesaretin de karşılığını alıyor. Yarın dinleyiciyle buluşacak şarkının Selçuk Danyıldız ve Selçuk Uzanır’ın çektiği klibi de rengarenk. Parçanın ruhuna çok uymuş. Lansman gecesi hem Kalben’de hem de Grogi’de tatlı bir heyecan vardı. Ama yaptıkları işten de belli ki memnun ve eminlerdi. Kalben tüm misafirlerle tek tek ilgilendi. Şahane bir ev sahibiydi. ‘Hep Sonradan’ tam bir hit şarkı. Bol bol dinlensin.

Haberin Devamı

Hep sonradan

LONDRA’DAN İSTANBUL’A

Londra’daki Tate dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Dört galeriden oluşur ve özellikle Tate Modern, tüm dünyada modern sanata yön veren kurumlardan biridir. Ne şanslıyız ki 23 Ocak-19 Mayıs tarihleri arasında Artistanbul Feshane Tate’i İstanbul’da ağırlayacak. Tate’in ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde’ sergisi, 4 ay boyunca ziyarete açık olacak. Aralarında dünyaca ünlü sanatçıların işlerinin de bulunduğu eserler İstanbul’un sanat hayatına büyük bir renk ve heyecan getirecek.

Hep sonradan

ONLAR DA GELSİN

Tate’in bu sergiyle İstanbul’u ziyaret etmesi tabii ki harika bir olay. Ama keşke Londra’nın ünlü British Museum’undaki bazı eserler de bizi ziyaret etse. Hatta gelmişlerken burada kalsalar! Zamanında Türkiye’den kaçırılan tarihi eserlerden bahsediyorum. British Museum’da bu topraklara ait o kadar çok eser var ki. Çoğu da resmi yollardan geri istenmiş ama pek geri gelmiyorlar. Kaş sınırlarındaki Ksanthos Antik Kenti’nde ortaya çıkarılan muhteşem Nereidler Anıtı 1840’ta sökülüp Londra’ya taşınmış. Geç Roma dönemine ait Halikarnassos mozaiği de bu müzede. Datça’daki Knidos’tan kaçırılan mermer aslan, Satala Antik Kenti’nde bulunan bronz Aphrodite büstü, Halikarnassos mozolesi kalıntıları, Ksanthos Antik Kenti’nden Payava lahiti, Ksanthos antik kentinden Harpy Anıtı, Hatay’daki antik Alalah bölgesinde bulunan İdrimi keykeli ve daha birçok irili ufaklı eser British Museum’da. Tate’ten sonra kendilerini de bize ait eserlerle İstanbul’a bekliyoruz.

Haberin Devamı

SANAT FUARI

Türkiye’nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art, 12 Ocak - 21 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul’u teknoloji, sanat ve müzikle buluşturacak. Noise_Media Art, 12 Ocak’ta inovasyon, German Legend’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek OI_Music Powered by German Legend müzik programıyla, Alan Kadıköy’de start verecek. Avangart elektronik müziğin önemli isimlerini ağırlayacak olan müzik programı, konserlerin yanı sıra, İTÜ MİAM ile birlikte geliştirilen atölye ve konuşma programıyla 14 Ocak 2024 tarihine kadar gün boyu müzik severleri ağırlayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder