Uğur Alkapar Konuş kız İrem
HABERİ PAYLAŞ

Konuş kız İrem

İrem Derici restoranlarda servis elemanlarına düzgün davranmayan erkeklerin biletini hemen kestiğini söyledi. Helal olsun. Zaten o mesele kişinin karakteriyle ilgili en gizli sırları anında açığa çıkarır. İlla karşısında etkilemek istediği bir kadın olması da gerekmez bu ‘öküz’ erkeğin. Artık başka yerlerde ne kadar eziliyorsa, kim buna kötü davranıyorsa, onun hıncını kölesi sandığı garsondan çıkarmaya çalışır. Bilinçaltında ya da üstünde! Bundan birkaç ay önce şahane bir deniz ürünleri restoranındaydım. Gündüz gittiğimizden sadece birkaç masa vardı. Eşi ve kızıyla gelmiş bir adam masaya laf etti, sipariş verdiği şaraba laf etti. Sonra menüde olmayan bir şey sipariş vermek istedi. Dünya tatlısı şef de mevsiminde bile olmayan malzemeler içeren bu yemeği yapamayacağını söyledi kibar bir şekilde.

Haberin Devamı

ADAM DELİRDİ

Adam orada delirdi. Turizm seyahat acentasıymış, isterse buraya gemileri dizermiş, restoranı turistle doldururmuş falan filan. Sesini yükseltiyor bir de. Arada küfürler. Yanındaki kızı ve eşi o kadar utandı ki. Allah kimseyi birinci derece yakınlarının kamuya açık alanda yaptığı küçültücü çirkinliklerle sınamasın. Adamı apar topar götürdü ailesi. Bir restorana gittiğinizde, size keyifli bir zaman geçirtmek isteyen personelle tatlı bir iletişim kurup, güzel bir yemek yemek de mümkün, diğer müşterilerin size deli gözüyle bakması da. Siz birinciyi tercih edin olur mu?

GÖKSEL’İ İZLESEK

Göksel, Sezen Aksu’ların neslinden sonra müzik dünyamıza gelen en iyi kadın ozanlardan birisidir. Yazdığı şarkıların duygusu günümüz pop dünyasında herhalde bir de Sıla’da var ancak. Ama Göksel’in tarzı bir başka. O ufacık kız sahnede devleşiyor, başka bir şeye dönüşüyor. Göksel de bu yazın konser maratonundan nasibini aldı. Önceki akşam Ödemiş’te sahneye çıkmış. Kırmızı elbisesiyle çok güzel görünüyordu doğrusu. Yaz bitmeden buralara da gelse de biz de bir izlesek Göksel’i.

CUMA PROGRAMI

Sezen Aksu’nun yanında yetişen en son isimlerden biri olan Nurcan Eren’i yıllar önce Ece Bar’da dinlerdik. O zamandan beri kariyerine ara vermeden devam eden Nurcan Eren bu cuma Marriott Şişli Dish Room Restoran’da sahne alıyor. 20.30’da başlayacak programda önceden rezervasyon yaptırmak koşuluyla sınırlı sayıda misafir ağırlanacak. Menüde 8 çeşit meze, ara sıcak, ana yemek ve mevsim meyveleri var.

Haberin Devamı

YEMEK TİYATROSU

Ev ve mutfak eşyaları fuarı Zuchex, 15-18 Eylül tarihlerinde Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 32. kez gerçekleşecek. Beni ilgilendiren kısmı ise Şef Rüzgar Sünbül yönetiminde bir ‘cooking theatre’ yani aşçılık tiyatrosu izleyecek olmamız. Şefimiz, üniversitelerin aşçılık bölümlerinde okuyan öğrencilerle birlikte dört gün süren bir workshop düzenleyecek. Fuar alanına kurulan özel mutfakta, katılımcı firmaların inovatif pişirme ürünlerini kullanarak birbirinden lezzetli tarifleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

BİR İLK

Kadın üreticilere, girişimcilere daima destek veren restoran zinciri Big Chefs şimdi de bir ilke imza atarak. Big Chefs Web 3.0 dünyasına NFT koleksiyonu ile giriş yaptı ve ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ NFT’sini, dünyanın en büyük NFT pazar yeri OpenSea’de yayınladı. Big Chefs, NFT ile başlayan Web 3.0 yolculuğundaki projelerinde, NFT sahiplerine belirli ayrıcalıklar, özel avantajlar ve deneyimler sunmayı planlıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder