Uğur Alkapar Oyunculuk dersi
HABERİ PAYLAŞ

Oyunculuk dersi

Önceki akşam Tiyatrokare’nin yeni oyunu ‘Veda’nın Cemal Reşit Rey’deki galasındaydım. Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan oyun, Osmanlı’nın son döneminde, İstanbul’da bir konakta geçiyor. Zengin kadro müthiş bir iş çıkarırken başroldeki Nevra Serezli nasıl bir efsane olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. O kadar profesyonel ve sahneye hâkim ki bu diğer oyunculara da yansıyor ve tüm ekip fire vermeden başarılı bir performans sergiliyor. İki saat boyunca Nevra Serezli’yi izlemek adeta bir oyunculuk dersi. Ses nasıl kullanılır, vücut dili ve bakışlarla hiç konuşmadan o duygu nasıl verilir hepsini görüyorsunuz. Oyun boyunca gözlerinizi Nevra Serezli’den alamıyorsunuz. Siz de bu efsaneyi mutlaka izleyin. ‘Veda’ sezon boyunca hem İstanbul’da sahnelenecek hem de başka şehirlere turne yapacak.

Haberin Devamı

Oyunculuk dersi

MARŞ MARŞ!

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamak için marş çıkaran çıkarana. Fazıl Say yazdığı marşı 6 ay önce yayınlamıştı ama pek beğenilmemişti. TC İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği yarışmada da İlker Kömürcü imzalı bir marş birinci seçildi. Popüler müzik yapanlar da boş durmadı. Kıraç ‘100. Yıl Özgürlük Marşı’nı yayınladı. Soner Arıca, Fatsa Çocuk Korosu ile ‘Cumhuriyet Marşı’ adlı bir eser seslendirdi. En son Tarkan karşımıza, Ata’ya seslendiği ‘Sen Rahat Uyu’ ile çıktı. Sanırım her konserinde ‘10. Yıl Marşı’nı seslendiren Kenan Doğulu yepyeni bir ‘100. Yıl Marşı’ yayınlamaya hazırlandığı için Tarkan’ı görünce “Hay Allah” demiştir. Bu marşların hepsini de çok beğendim. Ancak kliplerinde şarkıcılarımız hep smokin giyip bir koronun ya da orkestranın önünde en ciddi halleriyle eserlerini seslendiriyor. Yönetmenlerden daha yaratıcı marş klipleri bekliyoruz.

ARŞİVDEN ÇIKAN

Kendi şarkılarını yazıp besteleyen Gülden ‘Arşiv 1’ ismini verdiği yeni projesinden üçüncü olarak ‘Bitti mi’yi yayınladı. Şarkının söz ve bestesi Gülden’e, düzenlemesi Evrencan Gündüz’e ait. İlk kez Gülden’in 2014 yılında çıkardığı ‘Sen Yokken Olanlar’ albümünde duyduğumuz ‘Bitti mi’ bu kez akustik versiyonu ile müzikseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’DAN GELİYORLAR

Uluslararası davet ve düğün endüstrisinin efsane isimleri, dünyaca ünlü tasarımcılar ve sanatçılar, ‘Türkiye’nin 100. Yılı Sofralar Sergisi Sanat ve Yaratıcılığı Kutlayalım’ etkinliğinde bir araya gelecek. KM Events ve bluechip creative event organizasyonuyla, 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek bu uzun isimli organizasyonun adresi ise Hilton İstanbul Bosphorus. Etkinlikte Hollywood yıldızlarının düğünlerini, partilerini, ödül törenlerini tasarlayan dünyaca ünlü organizatörler yer alacak.

ATA’NIN SEVDİĞİ YEMEKLER

Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yılında Atatürk türlü şekillerde anılıyor. Biliyorsunuz her 10 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği türküleri dinleriz televizyonda, radyoda. Bu yıl ilginç bir etkinlik var: Atatürk’ün sevdiği yemekler! Michelin İstanbul Rehberi’nde yer alan Matbah Restaurant, Atatürk’ü sevdiği yemeklerle anacak. Sultanahmet’teki Ottoman Hotel Imperial bünyesinde bulunan Matbah Restaurant’ta bu özel menüyü 25-31 Ekim tarihleri arasında tadabilirsiniz. Ben menüyü deneyip cumartesi yazımda paylaşacağım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder