Uğur Alkapar Rekor kimde?
HABERİ PAYLAŞ

Rekor kimde?

Oyuncu Bekir Aksoy ve eşi Nazife Aksoy’un 3 yaşındaki oğlu Asil ciddi anlamda iyi resim yapıyor. Asil Aksoy ilk sergisini dün Teşvikiye’de bir sanat galerisinde açtı. Asil’in daha birçok sergi açacağına ve saygın sanatçılar arasında yerini alacağına eminim. Ancak takıldığım ufak bir nokta var. Sanat galerisi Asil’i “Dünyada sergisi açılan yaşı en küçük ressam” olarak tanıtıyor. Hatta Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuracakları haberleri çıktı. Sadece 10 saniyenizi alacak bir Google aramasıyla bu rekorun ilk solo sergisini henüz 344 günlükken 2003’te açan ve bugün 21 yaşında olan Hintli sanatçı Arushi Bhatnagar’a ait olduğunu görüyorsunuz. Asil’in zaten çok önemli olan başarısını bu şekilde küçülterek kendisine haksızlık yapıyorsunuz. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

BOĞAZ’DA ÖZEL ETKİNLİK

Birçok şirket ve marka etkinlikleri için Boğaz’daki mekanları seçiyor. Bunların başında da Oligark geliyor. Geçtiğimiz günlerde Oligark’ta bir şirket davetine katıldım. Ortam, sunulan yemekler, seçilen müzikler kusursuzdu. Tecrübeli bir ekip tarafından yapılan organizasyon çok keyifli geçti. Alternatif arayanlara duyurulur, mekânın kapasitesi 350-500 kişi. Yemekli olursa 150-200.

KAYIP VE ACININ ŞARKISI

Vokal koçu ve müzisyen İzgi Gültekin’i uzun süredir takip ediyorum. 2015’te kurduğu The Madcap adlı grupla çok sert bir müzik yapıyorlar. Özellikle benim gibi gençliğinde Guns n Roses, Bon Jovi, Whitesnake gibi grupları dinleyenler için harika bir sound’a sahipler. The Madcap yeni şarkısı ‘Tears of Another Day’i yayınladı. Ülkemizi vuran deprem felaketiyle daha da yoğun bir anlam kazanan şarkı sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla ilgili. 4 Nisan'da Ankara’da konser verecek olan grup daha sonra Konya, Çanakkale, Sakarya, Bursa ve Kapadokya'daki festivallerde sahne alacak.

KLASİK SEVENLERE

Beyoğlu’ndaki Grand Pera mart ayı boyunca farklı tınıları müzik severler ile buluşturuyor. Albüm ve konserleriyle geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazanan, aynı zamanda eğitmen olarak yaptığı çalışmalarla birçok ödüle layık görülen viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay, Solo Viyolonsel Resitali ile yarın Grand Pera Cercle d'Orient'da.

Haberin Devamı

GENÇ SANAT

Çağdaş resmin genç temsilcilerinden İlkem Güneri’nin ‘Bullseye’ adını verdiği kişisel sergisi 1bugün ‘RED art istanbul’da başlıyor. Sanatçının lowbrow ve street art akımlarından etkiler taşıyan eserlerinden oluşan sergi, 28 Mart tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

BODRUM RALLİSİ

2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı Rally Bodrum 14-16 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Duja Hotels, VST Tour, Çözüm Ortağı Ajans, Oasis Bodrum, Taz Custom Garage ve Turkmotorspor sponsorluğunda düzenlenecek yarışın başlama töreni 14 Nisan Cuma akşamı Bodrum Belediye Meydanı’nda. Bodrum’un doğal güzellikleriyle ünlü Mumcular, Mazı, Etrim bölgelerindeki etaplarda iki gün devam edecek olan mücadele, 16 Nisan Pazar günü Be Premium Hotel’deki ödül töreni ile son bulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder