Uğur Alkapar Shangri-la'da Ramazan
HABERİ PAYLAŞ

Shangri-la'da Ramazan

Ramazan’ın en güzel yanı zengin iftar sofraları. Hurmalar, çeşit çeşit zeytinler, kahvaltılıklar, çorbalar, tatlılar… Beşiktaş’taki Shangri-La Hotel’in restoranı Ist Too bu iftar meselesinde çıtayı baya tepelere çıkarmış.

Masanızda muhteşem bir sofra orucunuzu açmanızı beklerken açık büfede türlü türlü zeytin yağlılar, içli köfteden nohutlu pilava, tandırdan pideye sıcaklar “Gel gel” diye sizi çağırıyor. Geleneksel meyve şekerleri, cevizli sucuk gibi lezzetlerin olduğu kısmın dışında gözünüzü döndürecek bir tatlı barı sizi yoldan çıkaracak.

Haberin Devamı

Ama unutmayın iftarda asla unutmamanız gereken şey, az yemek! Ama Shangri-La’ya gelirseniz dayanmanız söz konusu değil. Bir gün kendinize izin verebilirsiniz. 185 TL.

Shangri-lada Ramazan

İSTANBUL İFTAR REHBERİ

NEZİH KEBAP (RUMELİHİSARI)

Nezih Kebap’ta, zengin iftariyelikler ile başlayan yemekte yok yok. Antep’in meşhur yuvalaması ile başlayıp içli köfte, firik tavuklu pilav, etli kuru patlıcan dolması ve fındık lahmacun ile devam eden menüde pirpirim salatası, panço, zeytinyağlı taze fasulye, Gaziantep usulü patlıcan salatası ve çiğ köfte var. Nar taneleri ile süslenmiş güllaç, bol cevizle süslenmiş cevizli kadayıf ve tulumba tatlısı sınırsız çay servisiyle de kapanışı yapıyorsunuz. Unutmadan, sahurda da bu lezzet fırtınası devam ediyor! 125 TL.

FERİYE (ORTAKÖY)

Şef Aydın Demir yönetiminde Ramazan ayı boyunca birbirinden özel lezzetler sunan Feriye’de geleneksel soğuk şerbetler dikkat çekiyor. Ot çorbası, tarçınla lezzetlendirilmiş terbiyeli kuzu gerdan çorbası, etli yaprak sarma, hünkar beğendili kebap, kuzu tandır ve defneli levrek külbastısı özel hazırlanan lezzetlerden sadece birkaçı. Bonus: Boğaz havası. 195 TL.

AILA-FAIRMONT QUASAR (MECİDİYEKÖY)

Restoranın genel konseptine uygun olarak, en taze, en yerel ürünlerin tercih edildiği Aila iftarlarında, tüm tabaklar, tıpkı bir aile sofrasındaki gibi, paylaşım esası ile masaya servis ediliyor. 185 TL.

MÖVENPİCK (4.LEVENT)

Başaşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan, her gün farklı lezzetlere ev sahipliği yapan iftar büfesinde; Ramazan pideleri, yöresel çorbalar, ızgara ve kebap çeşitleri, mantı, döner güllaç, ayva tatlısı dikkat çekiyor. 145 TL.

Haberin Devamı

THE GLOBE-HİLTON BOMONTİ (ŞİŞLİ)

Hilton İstanbul Bomonti’nin içinde yer alan lezzet tutkunlarının favori restoranı The Globe, bu yılki Ramazan menüsünü yöresel lezzetler, Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen coğrafi tescilli ürünlerle hazırlanmış yemeklerle şekillendiriyor. Vişneli Yaprak Sarma, Tahinli Antakya Humusu, Taze Zahter Salatası, Şanlıurfa Pencer Boranisi ve Edirne Tava Ciğeri gibi çok özel lezzetlere hazır olun.

145 TL.

PUNTO (İSTANBUL)

Sekiz şubeyle hizmet veren Punto, üç hesaplı menü sunuyor. İlkinde çorba, pizza; ikincisinde makarna, pizza veya tavuk yemeği ile tatlı var. Üçüncüsü salata, bruschetta, köfte ya da pizza/makarna ve tatlı seçenekleriyle zenginleştirilmiş. Hepsinde hurma, zeytin ve sınırsız çay mevcut. 29 TL-49 TL-59 TL

AL SHARQ (KOZYATAĞI)

Al SharQ’ın iftar menüsü oldukça iddialı; Serpme iftariyelikler, çorba, fettuş salatası, humus, moutabbal, labne zahter, çıtır mantı, falafel ana yemekten önce sunulan lezzetler. Ana yemekte ise köfte, şiş kebap, çöp şiş, tavuk şiş ve kanattan oluşan karışık ızgara. 115 TL.

Haberin Devamı

SET KEBAP (LEVENT)

Set Kebap’ın iftar menüsünde; buğday çorbası, fındık lahmacun, kuru patlıcan dolması, gavurdağ salatası gibi tatlarının yanı sıra söğürtme, içli köfte, kebap çeşitleri ve vazgeçilmez tatlılarından Kemal Paşa yer alıyor. 120 TL

HILTON BOSPHORUS (HARBİYE)

Veranda Terrace'ta Klasik Türk Müziği ezgileriyle Ramazan ruhunu doyasıya yaşatacak olan, alkolsüz içecekler ile çay ve kahve ikramının da dahil olduğu iftar büfesi Hilton kalitesini yansıtıyor. 145 TL.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder