Uğur Alkapar Umursamaz rockstar
HABERİ PAYLAŞ

Umursamaz rockstar

Geçen hafta sonu Teoman, Gripin ve Selin Geçit Festival Park’ta düzenlenen ‘Live from Kadıköy Fest’te sahneye çıktı. Teoman’ın hitap ettiği kitlenin yaş aralığı beni çok şaşırtıyor.

Lise 2’deki yeğenim de koşa koşa konserine gidiyor, yaşı 50’ye yaklaşan arkadaşlarım da. Haluk Levent ile birlikte Türkiye’nin ilk 90’lar rock’çılarından olan Teoman ‘Ne Ekmek Ne de Su’ ile çıkmış, çok ses getirmemiş ama Özlem Tekin’in dehşet vokalleriyle eşlik ettiği ‘Papatya’ya klip çekince büyük bir patlama yaşamıştı.

Haberin Devamı

O günden sonra da hayatımızdan hiç çıkmadı. Şarkıları kadar yaşam tarzıyla da efsane olan Teoman’ın hayata umursamaz bakışını da çok seviyorum. O yaşlanınca tuhaflaşan eski yıldızlardan olmadı. Bence daha sevimli hale geldi. Neyse, umarım hepimiz bir gün onun kadar umursamaz olabiliriz.

BİTMEYEN KIYAFET SORUNU

Önceki akşam Yıldız Tilbe’yi Harbiye Açık Hava’da izledim. Önce çorapları düştü. Sonra donu! Bunu ben söylemiyorum, kendisi söylüyor. Birkaç hafta önce Küçükçiftlik Park’taki konserinde de menajerine sahneden “Haluuuk donum düşüyor n’apıcam?” diye seslenmişti zira.

Birkaç yıl önce izlediğim bir konserinde de upuzun elbisesinin altındaki donu yine düşmüştü ve arkasını dönüp, seyirci orda yokmuş gibi elbisenin üstünden çekiştirmişti. Önceki gün de aslında her zamankinden daha güzel beyaz bir kombin seçmişti. Tüylü eteğinin altında beyaz bir şort vardı. Yine aynı sorunu yaşadı ve bize arkasını dönerek şortunu çekti durdu.

Sanırım sahne kıyafeti alışverişini kendisi yapıyor ve denemeden alıyor. Sahneden hemen önce giyince de sonuç böyle oluyor! Ama esas konu Yıldız’ın bu hallerine seyircinin sadece gülümsemesi ve ona olan hayranlıklarından hiçbir şey kaybetmemesi. Çünkü o ne yaparsa yapsın ağzını açıp şarkı söylemeye başladığında başka hiçbir şey hatırlanmıyor. O yüzden ki sokak köpekleri için söylediği acımasız sözlerden sonra bile hâlâ Harbiye’yi defalarca doldurmayı başarıyor.

Umursamaz rockstar

ŞAMPİYON DANSÇILAR

Hip-hop sokak kültürünün önemli unsurlarından sayılan break dans 70’li yılların başında ABD’de başlayarak kısa zamanda tüm dünya gençliğini etkisi altına almıştı. Son yıllarda hem bir dans hem de bir spor dalı olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi break dansçılarını belirleyen Red Bull BC One Cypher’ın Türkiye finali geçen pazar İstanbul, Alan Kadıköy’de gerçekleşti. Bu etabın şampiyonları B-Boy Jester ve B-Girl Mer-C (üstte) oldu. Ekim ayında Paris’teki finalde dünyanın en iyisi olmak için mücadele edecekler.

LATİN EFSANESİ

Latin müziğinin ülkemizde de çok sevilen efsane grubu Gipsy Kings, Nicolas Reyes ile birlikte 2 ayrı şehirde sahne almak üzere ülkemize geliyor.

60 milyon albüm satışı ve sahne performanslarıyla 30 yılı aşkın süredir müzik listelerindeki yerini koruyan grup ‘Gipsy Kings featuring Nicola Reyes’ başlıklı konserleriyle 17 Haziran gecesi İstanbul’da Volkswagen Arena’da, 18 Haziran gecesi ise Ankara Congresium’da olacak.

Umursamaz rockstar

KAÇIRMAYIN!

Four Seasons Sultanahmet dönem dönem yöresel mutfakları misafirleri ile buluşturuyor. Şimdi de 14-18 Haziran günlerinde Malatya’nın yöresel mutfağını sunacak.

Haberin Devamı

Tarihi Hacı Baba Et Lokantası’nın şefi Mehmet Zeki Saygı ve ekibinin hazırladığı özel öğle ve akşam yemeği menüsünde Malatya’nın yöresel lezzetleri yer alıyor. Bugün başlıyor ve pazara kadar sürüyor. Kaçırmayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder