Uğur Alkapar Yaşayanlar ve eleştirenler
HABERİ PAYLAŞ

Yaşayanlar ve eleştirenler

Sosyal medya fenomeni Meriç Keskin, Konya’daki barınaktan kurtarılan köpeklerden birini sahiplenmiş. Meriç de ünlü olduğu için Instagram’daki magazin blogları görüntülerini paylaşmış. Valla defalarca izledim. Hem hüzünlendim hem de mutlu oldum. Instagram’daki yorumların çoğu benimle aynı fikirdeydi. Ama tabii ki hemen köpeklerden daha önemli buldukları konuları paylaşmadıkları için bu magazin bloglarını eleştirenler de oldu. Şehitleri neden paylaşmıyorsunuz, hayat pahalılığını neden paylaşmıyorsunuz, EYT’yi neden paylaşmıyorsunuz? Şimdi siz bu sayfada ekonomi ve siyaset haberleri görmek ister misiniz? Onların konuşulması gereken yerler ayrı değil mi? Sosyal medya da böyle. O konularla ilgili paylaşım görmek istiyorsanız o meselelerde içerik üreten hesapları takip edin.

Haberin Devamı

HAYATA KATIL

Artık herkes elindeki telefonlarla öfkesini kusuyor. İlla tüm dünya kendileriyle aynı şeye inansın, aynı ahlaki değerleri taşısın, aynı dizileri izlesin, aynı giyinsin, aynı şeylere önem versin istiyorlar. Sen o telefonu dünyayı keşfedip benden başka ne var diye ufkunu açmak için kullanacağına senden farklı olan her şeye saldırıyorsun. Bunun adı cehalet, bunun adı bağnazlık.

Oturduğun yerden sağa sola düşük cümleler ve imla hatalarıyla dolu yorumlar yazacağına o nefret ettiğin insanlar ne yapıyor bir bak. Kalk yerinden ve sen de hayata katıl, bir şeylerin ucundan tut. Pınar Sabancı, Engin Geçtan’ın şu sözünü paylaşmış, anlayana: “Dünyada iki tür insan vardır. Yaşayanlar ve yaşayanları seyredip eleştirenler. Seyretmek ölümü, katılmak yaşamı simgeler.” Eleştirenlerden değil yaşayanlardan olalım.

TEK SES

1 Aralık her sene Dünya AIDS günü olarak kutlanıyor. Artık tedavi alanlar AIDS hastası olmuyor. Ama bu hastalığa neden olan HIV virüsünün taşıyıcısı olmaya devam ediyor. Onlar da yıllar içinde kusursuz hale gelen tedavi ilaçlarıyla normal bir yaşam sürüyorlar. Hatta çoğunda virüs yükü tespit edilemiyor. Her gün birer ilaç alan HIV pozitifler için ABD’de iki ayda bir iğneyle alınan bir ilaç da piyasaya çıktı.

Haberin Devamı

Fakat dünyada vaka sayısı azalırken Türkiye’de son 10 yılda 8 kat arttı. Yani bizim biraz bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Dünya AIDS Günü nedeniyle bu yıl Türkiye’de HIV’le ilgili farkındalık yaratmak için hekimler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve ünlüler, Tek Ses projesinde buluştu. 293 kişinin okuduğu mesajlar yapay zeka yardımıyla tek bir sese dönüştürüldü.

ÜNLÜLERDEN DESTEK

Özge Borak, Aylin Kontente, Sibel Taşçıoğlu, Pelin Batu, Ayşegül Dinçkök, Sedef İybar, Şehsuvar Aktaş, Atilla Şendil, Melis Babadağ, Bülent Seyran, Yekta Kopan ve Ogün Kaptanoğlu gibi ünlü isimlerin sesleriyle destek verdiği Tek Ses videosu, 1 Aralık Dünya AIDS günü kapsamında sosyal medyada bir paylaşım zinciri yaratarak büyük bir farkındalık kampanyasına dönüştü. Umarım bir bilinç yaratmaya katkısı olur ve vaka sayıları kontrol altına alınır.

KOMEDİ FESTİVALİ

İki gün önce başlayan ve 5 Aralık’a kadar sürecek Komedi Festivali’ni takip ediyor musunuz? Farklı mekanlarda her gün birçok gösteri sahneleniyor. Mesela dün akşam Taksim’deki Sofitel Otel’de Demet Akbağ’ın, BKM Mutfak Çarşı’da Yasemin Şefik’in tek kişilik şovları vardı. Bu akşam BKM’nin üç şubesinde üç ayrı etkinlik var. 3 Aralık’ta Beşiktaş’taki BKM’de ‘Çok Güzel Hareketler 2’, 4 Aralık’ta Maslak Uniq Hall’de ‘Aydınlıkevler’ bence mutlaka izlenmesi gereken gösteriler. Ve tabii daha birçok etkinlik. Gülmeyi özleyenlere.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA OPERA

Mozart’ın en sevilen eserlerinden ‘Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla kurgulanan ‘Papagenolar’ çocuklar için müthiş bir gösteri. Çocukların doğa ve insan sevgisini müzikle, dansla doyasıya yaşamaları, operanın en eğlenceli halinin tadını çıkarmaları için tasarlanmış. ‘Papagenolar’ 10-17 Aralık’ta ve 14 Ocak 2023’te 3 temsil için Süreyya Operası’nda. Başlama saati 12.00

Sıradaki haber yükleniyor...
holder