Yağmur Kalyoncu Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar
HABERİ PAYLAŞ

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Bu hafta köşemde güzelliğe dokunan, yaratıcı, cesur, başarılarıyla ilham veren kadınlar ve markalarından bahsedeceğim sizlere.

Bir süredir markalarını yakın takipteydim. Yazmadan önce ürünlerini tek tek denedim. Bu kadınların adı mı güçlü yoksa markaları mı? Biliyorsunuz doğru bir pazarlama stratejisiyle markanızı kusursuz göstermek artık çok kolay bu dijital dünyada. Bu kadınlar ünlü olmalarının ötesinde markalarını yönetirken çok başarılılar. Çok çalışkan ve disiplinli birer marka yöneticisi hepsi. Anlayacağınız başarı onlara ve markalarına kısa yoldan gelmemiş. Markalarının hikayeleri var. Onları eşsiz kılan da bu. Çok inanmışlar bu yolda başarılı olacaklarına. Biz kadınların inandıktan sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığına çok iyi örnekler. Markaları Türkiye sınırlarını çoktan aştı bile. Güzellik sektörü üç markayı da çok sevdi ve en önemlisi kabul etti. Herkesin birbirine rakip olduğu bu sektörde haliyle kimsenin en iyi olması istenmez. Bu kadınlar tüm bunları göze alarak ilham verici hikayeler yarattılar. Bana da yazması düştü. Hayallerinizi bir tık öteye taşımak için size de ilham kaynağı olabilir diye düşündüm.

Haberin Devamı

Hadi başlayalım…

Selin Ciğerci ve markası Selin Beauty

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Ah şu önyargılar… Kalıp düşünceler. İnsana ne kadar çok şey kaybettiriyor. İtiraf edeyim Selin Beauty markası konusunda benim de önyargılarım vardı. Başta Selin’in kendini oyalamak için kozmetik sektörüne girdiğini düşündüm. Bir hevesle bu işe başlayan, bir gecede ismini taşıyan rujlar, bakım kremleri çıkarıp kısa zaman sonra da markaları ortadan kaybolan sayısız ünlüye şahit olduk. Selin’in de bir hevesle yola çıktığını düşündüm. Ahh ah! Ben de önyargılarıma esir düşmüşüm. Selin için Selin Beauty’nin bir heves olmanın çok ötesinde olduğunu markayı yakın takibe aldığımda anladım. Selin, adeta markasıyla yatıp kalkıyor, nefes alıyor. Müthiş bir tutkusu var. Ama en önemlisi, disiplini. Sabah erken kalkıyor, dualar ve güzel dileklerle yola çıkıyor. Karınca misali bir orda bir burada. Üretim aşamasından paketlenmesine kadar her şeyle ilgileniyor. Harika bir ekip kurmuş . Çalışanlarına kol kanat geriyor. Maddi manevi yanlarında olduğunu hissettiriyor. Patron-çalışan olmanın ötesinde Selin Beauty çok güzel bir aile olmuş. Selin’in sosyal medyadaki aktifliğine hiç değinmiyorum bile. Bu yazı burada uzar da uzar. Sadece şunu belirtmeliyim ki, takipçileriyle çok samimi bir dil kurdu. Herkesin söylediğini dikkate alıyor, göz ardı etmiyor. Beklenmedik bir anda kendinizi storylerinde bulabilirsiniz. Kimseyi ayırmıyor. Bir kere her şey içinden geliyor. Zorlama yapmıyor. İşve, cilve, güzellik, bakım ruhunda var kadının. Bizim güzellik editörü olarak yazıp çizdiğimiz şeyleri o kendi dilinde harmanlayıp tatlı sert takipçileriyle paylaşıyor. "Kendinize bakın hanımlar!" diyor. "Yüzünüzü yıkamadan yatmayın" diyor. "Neyle yıkadığınızın önemi yok. Yeter ki kendinize özen gösterin" diyor. "Her mevsim güneş koruyucu kreminizi ihmal etmeyin. Sabah uyanır uyanmaz ilk işiniz bu olsun" diyor. Kimileri "Senin tuzun kuru" deyip eleştiriyor Selin’i. Ama tuzu kuruluğundan değil, gönlü bolluğundan paylaşıyor hayatını. Bence motive edici de oluyor.

Haberin Devamı

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Haberin Devamı

Biraz da Selin Beauty’nin yeni çıkan allık koleksiyonundan bahsedelim. Doğal ve parlak tonların başrolde olduğu koleksiyon, kalıcılığıyla dikkat çekiyor. “Bugünün kraliçelerine” mottosuyla yola çıkan Selin, geçtiğimiz günlerde hayli iddialı bir tanıtım videosu çekti. Deneyip yorum yapabilmek için ben de ürünlerden satın aldım. Hatta sevdiğim birkaç marka var. Onlarla birlikte de denedim, kıyasladım. Çok başarılı. Bir Türk markası olarak dünya markalarına kafa tutan Selin Beauty ile gurur duydum. Koleksiyon detayına bakarsak; cilveli, göz alıcı ve kendinden emin kadını temsilen Afrodit; pembe rengin sıcaklığını altın ışıltısı ile birleştirmiş.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Adını Kraliçe Nefertiti’nin güzelliğinden alan Nefertiti allık, şeftali tonunu altın ışıltılarıyla birlikte sunuyor. Son olarak güzellik, çekicilik ve zarafetin temsilcisi, tarihin en güçlü kraliçesi Kleopatra’dan adını alan Kleopatra allık ise hafif ışıltılar barındıran bronz kahve tonundan oluşuyor. Anlaşılan Selin, geçmişteki üç kraliçenin güzelliğini bugünün kraliçelerine, yani sizlere sunmaya hazır.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Aslı Şen ve markası Ashley Joy

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Sevgili Aslı Şen ile yıllardır davetlerde bir araya geliyoruz. Şıklığına, zarifliğine hayran olduğum kadınlardan biri. Davetlerde etrafımız ne kadar kalabalık olursa olsun gözlerindeki ışıltıdan Aslı’nın yakınınızda olduğu hissedilir. Hep bir heyecanlı. Hep bir tutkulu. Yıllar sonra markası için düzenlediği lansmanda uzun uzun konuşma fırsatımız oldu. Asley Joy’u gözleri dolu dolu anlattı bana. Upuzun bir yolculuk hikayesi. Romantik komedi ya da daha çok kişisel gelişim filmleri gibi. Kahramanımız bir şeyleri değiştirmek üzere yolculuğa çıkıyor. Ve hayat onu mistik güçleri ve iksirleri olan bir guruyla karşılaştırıyor. Evet evet aynı böyle. Ashley Joy’un marka olma hikayesi, sevgili Aslı’nın saçlarına bakım ürünü aramasıyla başlıyor. İşlem görmüş saçların zamanla doğallığını, sağlığını ve ışıltısını kaybettiğini fark eden Şen, bunun önüne geçmek için birçok ürün deniyor ancak istediği sonuçları alamıyor.

Uzun aramalardan sonra, kendisi bir karışım yaratıyor ve tam 24 farklı ve doğal yağı birleştirerek bir karışım hazırlıyor. Bu yeni yaratımıyla zarar görmüş saçları nihayet ışıldamaya, daha kolay şekil almaya ve sakinleşmeye başlıyor. Şen, bu mucize karışımından hem ailesine hem de arkadaşlarına hediye ediyor. Sonuçlar o kadar olumlu oluyor ki bir kere kullanan hemen bir yenisini istiyor. Kendi saçlarında yarattığı bu dönüşüm hikayesini ülke sınırları dışına taşıyan Aslı Şen hepimiz için bir ilham kaynağı. Gücünü ününden değil, içindeki hayal gücünden alan özel kadınlardan. Hevesi, azmi ve çalışma disiplini ile markasını kısa sürede köklü markalara kafa tutar hale getirdi. Her geçen gün ürün portföyü genişliyor. Geçen gün bana bir paket yollamış. İçinde aileye katılan üç yeni ürün var. Ürünler için 1 Ekim’de bir de dijital lansman organize edilmiş. Biliyorsunuz yeni trend bu. Artık online davetlerde bir araya geleceğiz. Lansman öncesi size özel biraz ürün içeriklerinden bahsedeyim.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Ashley Joy Saç Bakım Maskesi, işlem görmüş ve canlılığını yitirmiş saçlar için onarıcı bakım maskesi. İçeriğindeki Sodyum PCA ile saçın nem dengesini korurken, yeşil çay ve at kuyruğu bitkisi yoğun nem depolamaya yardımcı olan harika bir ürün. Biotin, keratin ve argenin ile saça güç ve esneklik verirken, koparak kırılmaları da engellemeye yardımcı oluyor.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Ashley Joy Durulanmayan Bakım Kremi, yağlı his bırakmayan dokusu ile saçınızı ağırlaştırmadan nemlendiriyor. Elektriklenme ve kabarmayı önleyen bu kremin renk koruma özelliği de var. İçindeki avocado yağ ile kurumuş saç uçlarına kaybettiği nemi geri kazandırırken saça parlaklık veriyor.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Son olarak keratin ve aminoasit kompleksi içerikli formülü ile saçlarınızı yıpratmadan kolayca şekil almasına destek olan saç spreyi. Sevgili Aslı saç spreyi açılımın harika bir fikir olmuş. Saçları kırmadan onlara zarar vermeden şekil almasına yardımcı iyi bir ürün arayışındaydık. İlaç gibi geldin yine bize.

Kendi markalarını yaratan, ilham verici kadınlar

Dilerim her geçen gün bize ilham kaynağı olan güçlü ve başarılı kadınların sayısı artar. Belki de en önemlisi hayallerini gerçekleştirme cesareti gösteren kadınların sayısı. Gerçekten isteyip sabırla ve disiplinle çalıştıktan sonra olmazlar neden olmasın.

Sevgiyle kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder