Yasemin Candemir ATM’den kartım kopyalandı, tüm param çalındı!
HABERİ PAYLAŞ

ATM’den kartım kopyalandı, tüm param çalındı!

Geçen hafta telefonum bozuldu. Ondan bir gün önce ATM’den para çekmiş, kartla alışveriş yaptığımız için bir daha da ihtiyacım olmamıştı. Çektiğim ATM yıllardır kullandığım, ana caddede yer alan ATM’lerden biriydi. Telefonu tamire verdim ve bankacılık dahil pek çok uygulama ile kısa süreliğine vedalaştım.

Bir hafta sonra telefonum tamirden geldiğinde ilk işim sosyal medyamı ve bankamı kurcalamak oldu. İşte küçük çaplı şokumu da o an yaşadım. Tüm param çekilmiş, dolarda duran az miktarda param bozdurulmuş, 0, 14 kuruş kalana kadar tüm hesaplarım boşaltılmıştı. Bankayı aradığımda elim ayağım titriyordu. Sağ olsunlar moralimi yüksek tutmaya çalıştılar. Meğer para çektiğim gün kartım kopyalanmış, Kocaeli’nde bir ATM’den sabahın kör saatlerinde tüm param çekilmiş ve hatta adıma hızlı krediye başvurulmuştu. Allahtan düzgün bir banka ile çalışıyorum da bana ulaşamadıkları için krediye onay verilmemişti.

Haberin Devamı

Adliye süreci

ATM’den kartım kopyalandı, tüm param çalındı

Süreç tam da on an başladı. İlk önce harcama itiraz formu doldurup bankaya ilettim, ardından Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nin yolunu tuttum. Dilekçeyi evde doldurmayı atladığım ve nüfus cüzdanı fotokopisini almadığım için adliyenin kenarında yerleşen seyyar dilekçecilere bir sürü para kaptırıp savcılığa şikayetimi yaptım. Hem sözlü, hem yazılı ifade verdim. Başınıza gelirse sadece dilekçenizi verip çıkmayın. Mutlaka işlemi hızlandırmak için sözlü ifadenizi de verin.

Savcılığın verdiği belgeleri bankaya iletip beklemeye başladım. Bu süreçte hala neden banka kartı kullandığımı sorgulamakla beraber, kart kopyacılığının dünyada da nasıl arttığına dair pek çok veri okudum. Hacker’lar durmadan yeni dolandırıcılık yöntemleri buluyor, bankalar teknolojik açıdan yetersiz kalabiliyordu. Özellikle ABD’de de insanlar sosyal sorumluluk kampanyaları ile sadece QR Kod ya da Fast Pay gibi cep telefonuna gelen şifrelerle para çekmeye yönlendiriliyordu.

Bizde neden bu yöntemlerin yeteri kadar teşvik edilmediğini bilmiyorum fakat size tavsiyem, şubenin önünde olmadıkça ATM’den para çekmek konusunda ekstra dikkat göstermeniz. Herhangi bir şüphe durumunda kartınızı hemen kapayın. Kart kopyacıları, anlaşılan o ki pandemi nedeniyle pek çok ATM’ye kopyalama cihazı yerleştirdi. Bu durumda sorumluluk sadece bankanın değil, bizim de oluyor. Ayrıca her banka Denizbank gibi iki günde paranızı geri verip size bu kadar yoğun destek de sağlamıyor. Kurumsal iletişimcileri Anıl Erbayrak ve ekibine moralimi bu kadar yüksek tuttukları için teşekkür ediyor, konu para çekme olunca hızlı hareket etmeyi unutmanızı salık veriyorum. Dolandırıcılar kamera görüntülerinden yakalanırsa bunu ayrı bir yazı konusu olarak paylaşacağımı bildiriyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder