Zonguldak 15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası verildi

15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası verildi

Paylaş
15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası verildi

15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası verildi

Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA) – ZONGULDAK Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratına' layık görülen 15 Temmuz gazileri Tuncer Arslan, Halil İbrahim Akkaya ve Ramazan Çil’e madalyalarını takdim etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen törene, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, 15 Temmuz gazileri Tuncer Arslan, Halil İbrahim Akkaya ve Ramazan Çil ve aileleri katıldı. 15 Temmuz’un çok vahim ve ağır bir olay olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Teşebbüs edilen olayda çok ağır faturalar ödedik. 251 şehidimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Biz bunları yaşadık, olmamış gibi davranamayız. 251 insanımızı defnettik, kaybettik. Çok acılar yaşandı. Tüm bunları unutmamamız gerekiyor ki başımıza bir daha böyle bir şey gelmesin. Hala bu olayla mücadele ediyor bütün kurumlarımız. Hala da faturasını ödüyoruz. Allah bir daha başımıza böyle bir olay vermesin. Şehitlerimizi her zaman anacağız, gazilerimize de sahip çıkacağız. Bu çerçevede 3 arkadaşımıza Cumhurbaşkanımızın gönderdiği Devlet Övünç Madalyalarını vereceğiz. Bu madalyalarla hem kendileri hem çocukları ömür boyu övünç duyacaklar.” dedi.

Vali Bektaş, konuşmasının ardından 15 Temmuz gazileri Tuncer Arslan, Halil İbrahim Akkaya ve Ramazan Çil’e Devlet Övünç Madalyaları verildi.

Haberin Devamı