Akdeniz 3 Ocak şiir yarışması sonuçlandı

3 Ocak şiir yarışması sonuçlandı

Paylaş
3 Ocak şiir yarışması sonuçlandı

3 Ocak şiir yarışması sonuçlandı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediyesi’nin Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte düzenlediği '3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu' konulu şiir yarışması sonuçlandı.
3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılan şiir yarışması, yeni nesillere verilen destansı mücadeleyi ve tarih şuurunu aşılamak amacıyla düzenlendi. Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden de yoğun katılımın olduğu yarışmanın ödül töreni Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Yarışmaya katılanları ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Bu yıl bizleri heyecanlandıran bir gelişme oldu. Yıllardır yapılan ve artık geleneksel hale gelen, özgün, interaktif ve katılımcı yapısıyla büyük beğeni toplayan 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu konulu şiir yarışmamız önceki senelere göre 66 şiirle Türkiye’nin her yerinden yoğun ilgi gördü. Şairlerimizin, şiirle beslenen, duygu ve düşüncelerini mısralara döken şiir severlerin eserleri, gerçekten iyi bir jüri tarafından değerlendirildi. Ödül alsın ya da almasın medeni cesaret göstererek, bu yarışmaya katılan tüm şairlerimize, Yazarlar Derneğimize ve kıymetli jürimize ayrıca teşekkür ediyor, dereceye giren kıymetli katılımcıları kutluyorum. Bu yarışmanın devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
MEYAD Başkanı Rüştü Aydın ise, "3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmamız ulusal bir yarışma boyutu kazandı. Uzak yakın demeden yarışmaya katılan herkese teşekkür ederiz. Katılımcıların Mersin’in kurtuluşunu düşünmeleri, onun için şiirler yazmaları bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.
Seçici kurul değerlendirme sonuçlarına göre Abdullah Coşkun 'Üç Ocak İşgal' adlı şiiriyle 3’ncülük, Arif Odabaşı, 'Üç Ocak Hür Sancak' adlı şiiriyle 2'ncilik, Halil Aksoy da 'Mersin’in Kurtuluş Destanı' ile birinci oldu.
Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verildiği yarışmada Başkan Yılmaz, jüri üyelerine de çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı