Merkez 7'nci Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı

7'nci Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı

Paylaş
7'nci Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı

7'nci Mersin Caretta Bisiklet Festivali başladı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali, 22 kentten 175 bisikletlinin katılımı ile başladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen 175 bisikletli açılış konuşmaları ve hatıra fotoğraflarının ardından 150 kilometrelik yolculuk için ilk pedalı çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan festival, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin cadde ve bulvarlarında devam etti. Bisikletliler, Kültür Park’taki bisiklet yolunda da deniz kenarında pedal çevirdikten sonra Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde tantuni ile öğle yemeği molası verdi. Malatya’dan Mersin’e gelen Fatma Demir, daha önce de Van’da bir bisiklet festivaline katıldığını belirterek, “Şimdi Mersin’e geldik. Şu an harika, çok güzel geçiyor. Bisikletle kent merkezinden geçtik. Hoşumuza gitti, hem deniz kenarından hem palmiye ağaçlarının yanında güzel, güvenli bir şekilde bisiklet yolundan gitmek gerçekten hoştu. İnşallah bisiklet yolları tüm şehirlerde daha da çok olur. Güvenli bir şekilde bisiklet sürmeyi çok isteriz. Hepimiz aynı sevgide bir araya geldik, bisiklet sevgisi. O yüzden çok güzel bir ortam. Şimdi yemek molası verdik. Mersin’in ünlü yemeği olan tantuniyi yiyeceğiz” dedi.
'SAHİLDE BİSİKLET SÜRMEK ÇOK KEYİFLİ'
Ankara’dan festival için gelen Selim İnan, 12 senedir işe gidip gelmede ve uzun turlarda aktif olarak bisiklet kullandığını vurgulayarak, “Kendime yılda 3-4 tane festival hakkı veriyorum. Buna ilk defa sıra geldi. Şu anda çok beğendim. Organizasyon gayet güzel. Buraya kadar geldiğimiz yerleri çok beğendim. Mükemmel bir bisiklet yolu yapılmış. Sanırım öncesinde yokmuş, daha iç taraftaymış.Ankara’da sürekli asfalttayız ya da kurak alanlarda sürüyoruz. Sahilde bisiklet sürmek çok keyifli” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı