Adana Adana'da Suavi konseri

Adana'da Suavi konseri

Paylaş
Adana'da Suavi konseri

Adana'da Suavi konseri

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu’nun 2 Eylül darbesinin 41’inci yılı dolayısıyla birlikte organize ettiği Suavi Konseri’nde demokrasi ışıkları yakıldı.
Merkez Park Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz ile baro yönetimi, avukatlar, parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde coşkulu kalabalık 12 Eylül darbesini lanetledi.
12 Eylül darbesinde ülkenin birçok kaybı olduğunun vurgulandığı konserde açık hava tiyatrosunda tüm izleyiciler demokrasi için aynı anda telefonlarının ışıklarını yaktı. Başkan Zeydan Karalar, “Bu tablo neyin tablosu biliyor musunuz? Bu tablo haksızlığa direnişin vazgeçilmez bir şey olduğunun tablosudur. Bu tablo ‘Her şeye rağmen demokrasiyi, insan haklarını getireceğimiz güne kadar mücadele edeceğiz’ tablosudur. Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” dedi.
ACI TABLOYU HATIRLATTI
Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz da yaptığı konuşmada, "41 yıl önce bu ülkenin üzerinden tank, top geçti. 30 kişi idam edildi, 171 kişi işkence ile öldürüldü, 30 bin yurttaşımız vatanını terk etti. 41 yıl önce böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu.
SAMANCILAR’DAN 3 ŞİİR
Konsere katılan Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da sahnede Suavi’yi yalnız bırakmadı. Sahnede 3 şiir okuyan Samancılar, maskesiz günleri hasretle beklediklerini belirterek, “Dileğimiz o ki; ülke, tüm maske takanların maskesini çıkaracağı günlere kavuşsun” dedi.
Sahnede şarkılarıyla halkı coşturan Suavi, katılımcıların kendisine eşlik etmesini ve telefonlarının ışıklarını yakmasına, “Demokratik itiraz, estetik bir isyan ve 12 Eylül’e rağmen demokrasi ve özgürlüklere devam etmek için ışık yaktılar” yorumunda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı