Kayseri Afganlı Muhammed ve Ugandalı Muhammed, itfaiyede eğitim alıyor

Afganlı Muhammed ve Ugandalı Muhammed, itfaiyede eğitim alıyor

Paylaş
Afganlı Muhammed ve Ugandalı Muhammed, itfaiyede eğitim alıyor

Afganlı Muhammed ve Ugandalı Muhammed, itfaiyede eğitim alıyor

Yasin DALKILIÇ-Samed AYDIN SUN-KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'ye eğitim için gelen Afganistanlı Muhammed Ali ve Ugandalı Muhammed Muikibi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda eğitim alıyor.
Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Muhammed Ali ve Kayseri Uluslararası Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Muikibi, itfaiyede eğitimlere katılıyor. Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) üyesi öğrenciler, yıl içinde aldıkları 120 saatlik eğitimde kentsel arama kurtarma, ilk yardım eğitimleri alıyor. Eğitim sonunda dönemi başarıyla tamamlayan öğrencilere sağlık ve arama-kurtarma sertifikası veriliyor. Kayseri'de eğitim gören Ugandalı Muhammed Muikibi yaptığı açıklamada "Eğitim için Kayseri'ye geldim. Ülkemde yaşanan doğal afetlerde birçok kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde buradaki gibi yeterli teknoloji yok. Ben de aldığım bu bilgilerle hem ülkemde yararlı biri olmak, hem de bilgilerimi oradaki insanlara aktarmak istiyorum" dedi.
Afgan uyruklu Üniversitesi öğrencisi Muhammed Ali ise ülkemizde sıklıkla heyelan yaşanıyor. İmkansızlık ve bilgisizlikten dolayı birçok insan hayatını kaybediyor. Buna engel olmak, insanlara fayda sağlamak için yangın, kurtarma konularında eğitim aldık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı