Afyonkarahisar Afyonkarahisar'da Gastronomi Değerlendirme Toplantısı

Afyonkarahisar'da Gastronomi Değerlendirme Toplantısı

Paylaş
Afyonkarahisar'da Gastronomi Değerlendirme Toplantısı

Afyonkarahisar'da Gastronomi Değerlendirme Toplantısı

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- UNESCO Gastronomi ağına giren Afyonkarahisar'da, Gastronomi Çalışma Grubu, Gastronomi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nde gerçekleştirilen Gastronomi Değerlendirme Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ile valilik, belediye, üniversite, ticaret odası, Zafer Kalkınma Ajansı, turizm ve medya yöneticilerinden oluşan Gastronomi Çalışma Grubu üyeleri katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar'ın Afyonkarahisar'ın gastronomi şehri unvanını aldığı tarihten bugüne yapılan çalışmaları değerlendirdiği sunumla başlayan toplantıda, ülkenin gastronomi alanında daha önceden tescil almış şehirleri Gaziantep ve Hatay'a gerçekleştirilen inceleme ziyaretleri ışığında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, gastronomi unvanının Afyonkarahisar için çok iyi değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu konuda en küçük bir ayrıntıyı atlamadan çok planlı çalışmalıyız. Tüm kurumlarımızı, hatta özel sektör teşebbüslerini ve halkımızı da içine alan bir planlama yapmalıyız" dedi.

BENLİOĞLU KONAĞI GASTRONOMİ EVİ OLACAK

Restorasyonu son aşamaya gelen Benlioğlu Konağı'nın Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Gastronomi Evi olarak hizmet vereceğini aktaran Vali Tutulmaz, "Bu işte, belediyemize büyük iş düşüyor ve sağ olsun Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibinin girişimleriyle şu aşamaya kadar önemli adımlar atıldı. Bundan sonraki süreçte de belediyemizin yapacağı tüm çalışmalara destek vereceğiz. Ayrıca yapacağımız işlerin takibini ve geleceğini görmemiz açısından, ilk yılı detaylı olmak üzere 4 yıllık bir stratejik planı da en kısa sürede oluşturmalıyız. Logomuz geçen hafta UNESCO tarafından onaylandı. Artık tüm tanıtım materyallerinde bu logoyu kullanmalıyız" diye konuştu.

'PATENTLİ ÜRÜN SAYIMIZ YETERLİ DEĞİL'

Patent ve coğrafi işaretlerle ilgili de bir çalışma yapılması talimatını veren Vali Mustafa Tutulmaz, şöyle dedi:

"En son belediyemizin aldığı kaymaklı ekmek kadayıfı coğrafi işaretiyle patentli ürünümüz 12'ye çıktı. Bana göre yüzlerce yöresel ürünü olan şehrimiz için bu sayı yeterli değil. Örneğin şu an toplantıda belediyemizin bizlere ikram ettiği bükme ve ağzı açık, şehrimizin en meşhur lezzetlerinden ama maalesef patenti yok. Madem biz gastronomi şehriyiz ve mutfağımızı dünyaya tanıtacağız, o zaman daha çok ürünümüzün patentini alarak tescillemeliyiz. İlgili kurumların ivedilikle bu konuda gerekli çalışmayı yapmasını istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı