İzmir AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e eleştiri: 'Bir bardak değil, bir damla su da tehlike olabilir'

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e eleştiri: 'Bir bardak değil, bir damla su da tehlike olabilir'

Paylaş
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e eleştiri: 'Bir bardak değil, bir damla su da tehlike olabilir'

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e eleştiri: 'Bir bardak değil, bir damla su da tehlike olabilir'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde dün musluklardan kokulu akan şebeke suyundan rahatsızlananların olması nedeniyle yaşanan krize 'Sorun, yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi...' diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirip, "Bir bardak değil, bir damla su da halkın sağlığını tehlikeye atabilir. Dolayısıyla, tepkiler yerindedir ve haklıdır. İzmir halkı müneccim değildir; elbette içtikleri sudaki koku onları paniğe sürükleyecektir. Halkın feryadına, korkusuna iki gün sonra, bin bir zahmetle karşılık verdiler. Demek ki bu fırtına koparılmasa; tenezzül edip, iki satır bir açıklama da yapmayacaklardı. En vahimi de özür ve açıklama bekleyen halkın suçlanmasıdır" dedi.

İzmir'in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde dün, musluktan akan sularda yoğun koku ve kirlilik görüntüsü olduğunu öne süren vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı. Özellikle dün sabah saatlerinden itibaren aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvurdu. Musluklardan akan sulardan kötü koku yayıldığını belirten bazı vatandaşlar şebeke suyuna kanalizasyonun karışmış olabileceğini iddia etti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hastaneye gelen vatandaşların yapılan müdahalelerle ayaktan tedavi edildiği ve yatarak tedavi gören herhangi bir hastanın bulunmadığı belirtildi.

Bugün konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den "Sorun, yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandı. O da çok kısa sürede giderildi. Çok sayıda haberle karşılaştım. Hastanelerin dolduğu ile ilgili bazı yanlış söylemler var. Bunların hiçbiri doğru değil. Baktırdık hastanelere de böyle bir sorun yok. Bu tür teknik arızalar nedeniyle insan sağlığının tehdit edilebileceğini düşündüğümüz için de çok daha titiz ve hassas davranmaya devam edeceğiz" açıklaması geldi.

Başkan Tunç Soyer'in bu açıklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den eleştiri geldi. CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in en temel ve hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında sınıfta kaldığını söyleyen Başkan Sürekli; daha da ileri gidilerek halktan gelen tepkilerin küçümsendiğini belirtti. Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; “Korku duyan, endişe eden İzmirlilerdi, halkın kendisiydi. Siyasiler olarak bizler, onların çaresiz çırpınışlarını dile getirdik. Böyle bir infiali küçümseyemezsiniz. 10 binlerce insanın dile getirdiği ve milyonları ilgilendiren su gibi bir meseleye kayıtsız kalamazsınız. Soyer'in uhdesindeki İZSU; gün boyu dalga geçer nitelikte bir satırlık açıklama yaparken; cadde ve sokaklara 'tahliye yoluyla çözüm' adı altında tazyikli su boşalttı. İnsanların sağlıkları için duyduğu tedirginliğe, o tonlarca suya 'bir bardak' diyemezsiniz. Soyer'in yarattığı sorunlar da çözüm yolları da savunmalar da tam anlamıyla bir facia. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor" diye konuştu.

'Özür dileyecekken, suçluyorlar'

Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2 yıldır yarattığı her krizde kulağının üstüne yattığını ya da İzmirlilerden özür dileyecekken, suçlamayla karşılık verdiğini vurgulayan Sürekli, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Kara komik bir tablo gerçekten. 'Bir bardak suda fırtına kopardılar' diyenler, kim bilir kaç bardak suyu çözüm adı altında yollara boşalttı. Bu yöneticilik anlayışının, bu zihniyetin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Anlaşılması güç bir rahatlık; tarifi zor bir umursamazlık içindeler. Yanlışlarını, eksiklerini örtmek uğruna, gerçeklikle bağdaşmayan çözümler ve bahaneler üretmekten, sorumluluktan kaçmaktan usanmadılar. Geçiştirme üzerine kurulu, bu kadar ciddiyetten uzak bir yerel yönetim anlayışı olamaz. İzmir halkı, kendisine yönelik bu muameleye kalıcı tepkisini gösterecek ve mutlaka tarihin kara sayfalarına notunu düşecektir."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı