Antalya AK Parti'li Ülker: Bambus Koyu'nun işletmesinin ısrarla belediye tarafından yapılma talebini araştırıyorum

AK Parti'li Ülker: Bambus Koyu'nun işletmesinin ısrarla belediye tarafından yapılma talebini araştırıyorum

Paylaş
AK Parti'li Ülker: Bambus Koyu'nun işletmesinin ısrarla belediye tarafından yapılma talebini araştırıyorum

AK Parti'li Ülker: Bambus Koyu'nun işletmesinin ısrarla belediye tarafından yapılma talebini araştırıyorum

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - AK PARTİ Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Bambus Koyu için tam kapanma öncesinde acil toplantı yapmasına tepki gösterdi. Ülker, “Bambus plajının halka açılması için yapılan toplantıda ısrarla işletmenin belediye tarafından yapılması talebinin sebebini araştırıyorum" dedi.

Geçen Perşembe günü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın davetiyle Bambus Koyu için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, MHP ilçe başkanları, Yeşilbahçe Muhtarı Nurettin Eyiler ve mahalle sakini Mustafa Çelik, doğa harikası koyun belediye eliyle halka kazandırılması için Uysal'ın girişimine destek verdi. Toplantıya katılan AK Parti temsilcisi ise ilerleyen günlerde fikir bildireceklerini söyledi. Bunun üzerine AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, yazılı açıklama yaptı. Ülker, Bambus Koyu ve plajının halka açılması için yapılan toplantıda ısrarla işletmenin belediye tarafından yapılması talebinin sebebini araştırdığını söyledi.

'ŞÜPHE KALMAYACAK ŞEKİLDE AÇIKLAMA YAPACAĞIM'

Osman Ülker, Bambus'un yakınlarındaki inşaat faaliyetlerine devam eden şahısların ve firmaların arasında belediyeyle organik bağı olanların menfaatlerinin vatandaşlarınkinden daha önemli olmadığını söyledi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın tam kapanmanın başlayacağı günde acilen bu toplantıyı düzenlemesine tepki gösteren Ülker, “Bambus plajı kimler için ne önem arz etmektedir? Muratpaşa Belediyesi'nin işletmesi niçin sakıncalıdır? Bu konuları tek tek araştırıyorum. Edindiğim bilgiler ışığında bütün Muratpaşalıların içinde en ufak bir şüphe kalmayacak şekilde gerekli açıklamayı yapacağım" dedi.

'MİLLETİN ALEYHİNE HİÇBİR İŞİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ'

İlçe Başkanı Osman Ülker, “Bizler milletin aleyhine olacak hiç bir işin içinde olmayacağımız gibi Muratpaşa Belediyemizin de olmasına müsaade etmeyeceğiz. Kamunun yararına olan her konuda ilçemizdeki kurumlarımızı AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak destekleyeceğiz. Şahısların çıkarına olan konularda ise eşitlik ilkesini sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

BAMBUS KOYU'NDA NE OLMUŞTU?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930'da Antalya'yı kenti ilk ziyaretinde "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" dediği Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafında bulunan Bambus Koyu, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' statüsünde yer alıyor. 2014'te kaçak inşaatlar, ruhsatsız yapılarla gündeme gelen Bambus Koyu, Muratpaşa Belediyesi'nce plaj işletmesi defalarca mühürlenirken 12 Mart 2016'da şikayet üzerine plajda yapılan incelemede şok görüntüler ortaya çıktı. Deniz dubalarıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör getirildiği, falezlere beton döküldüğünü belirlendi. Gelişmeler üzerine 8 Nisan 2016 sabahı plajda yıkım başladı. Ancak belediye ekipleri 5 saatlik bir uğraşın sonucunda ancak 2 metrekarelik betonu sökülebildi. Bunun üzerine yoldan 30 metre aşağıda bulunan plaja vinç yardımıyla iş makineleri indirildi. Üzeri tamamen betonla kaplanan falezlerdeki tahribat betonun sökülmesiyle ortaya çıktı. Korunması gereken falezlerin demir profillerle kaplandığı, kayalıklara duvar örüldüğü ve plajın moloz doldurularak genişletildiği görüldü. Plajdaki betonun sökülmesi bir hafta sürdü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı