Akdeniz Akdeniz'de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Akdeniz'de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Paylaş
Akdeniz'de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Akdeniz'de kadınlar şiddete karşı yürüdü

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ulu Cami önünde başlayan, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan bir yürüyüş düzenledi. Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'ın öncülük ettiği yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte turuncu maskeleriyle farkındalık oluşturan katılımcılar, düdükler çalarak, 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet', 'Kadın Yaşasın, Dünya Yeşersin', 'Sevgi Yeşertir, Şiddet Soldurur', 'Kadın-Erkek Omuz Omuza Şiddete Karşı Mücadele' sloganları attı.
Göreve geldikleri günden bu yana kadınlara çok fazla önem verdiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Mustafa Gültak; "2 adet kadın, 1 adet de engelli kooperatifi kurulmasını sağladık. Türkiye'de bu durum enderdir. Yetmez dedik; bakanlıktan hibe almalarını sağladık. Üretip kime satacaklar dedik. Belediyenin hizmet alanlarını onlara tahsis ettik. Ürettiler ve aracılara gerek kalmadan ürünlerini satmaya başladılar. Kadınların en büyük sıkıntılarından biri, bir kazancının olmamasıdır. Böylelikle kooperatifler sayesinde kadınlarımızın kazanç elde etmesini, evine katkı sunmasını sağladık" diye konuştu.
700'ÜN ÜSTÜNDE KADINA 4,5 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE KREDİ
Başkan Mustafa Gültak, "Kadınlar bu sayede ya yeni iş kurdular ya da mevcut işlerini büyütme adına bu kredileri kullanarak istihdam sağlayıp, ailelerine katkı vermiş oldular. Bunlar 2 yılda yaptığımız işler. Yeter mi dedik? Hayır. Kültür ve Sanat Evlerimizin hepsinde Halk Eğitim ve Milli Eğitim üzerinden aldığımız hocalarla tüm kadınlarımıza bir meslek öğretme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kimi dikiş, nakış, kimisi de sanatsal faaliyetleri öğreniyorlar. Bunlar bizi çok mutlu ediyor" dedi.
Başkan Mustafa Gültak'ın konuşmasının ardından kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüşe katılanlar tarafından gökyüzüne turuncu balonlar bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı