Altınova Altınova’dan sürdürülebilir eğitime 42 projelik dev destek

Altınova’dan sürdürülebilir eğitime 42 projelik dev destek

Paylaş
Altınova’dan sürdürülebilir eğitime 42 projelik dev destek

Altınova’dan sürdürülebilir eğitime 42 projelik dev destek

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Altınova ilçesinde Altınova Belediyesi, Altınova Kaymakamlığı ve Altınova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak gerçekleştirdiği ve bünyesinde 42 ayrı çalışma ve projeyi barındıran “7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova Projesi” kamuoyuna tanıtıldı. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, eğitimden sanata, spordan kültüre tüm ilçe genelinde 7’den 77’ye herkesin dâhil olacağı sürdürülebilir projeleri tek tek sıraladı.

Eğitimden sanata, spordan kültüre sürdürülebilir projeler teması ile hayata geçirilecek olan 42 alt başlıklı 7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova Projesi’nin lansmanı Altınova Belediye Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Tanıtım toplantısına Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar da katıldı.

GENİŞ KAPSAMLI PROJELER TOPLAMI

Burada sözü alan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, 42 projeyi ve amaçlarını tek tek anlattı. Projenin temelinde çocukların geleceğine doğru yön vermek yattığını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Çocuklarımızın sadece ders başarısı anlamında değil, spor ve sanatta da gelişimlerine destek vermek adına böyle geniş kapsamlı bir proje geliştirdik. Bunu bir proje şeklinde devamlılık arz edecek bir kapsamda hayata geçireceğiz. Sporla, sanatla ve eğitimle ilk, orta, lise ve üniversite seviyesindeki çocuklarımızı buluşturmak istiyoruz. Bu projenin çocuklarımızın geleceğine de doğru yön vermesini istiyoruz. Bu projeyi bu yıl hemen başlatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de projeyi geliştireceğiz. Bu projelerimizden hem gençlerimiz hem de Altınova halkımız yararlanacak” dedi.

“BELEDİYEMİZİN EĞİTİME BÜYÜK DESTEĞİ VAR”

Altınova Milli Eğitim Müdürü Seki Sitar ise profesyonel bir proje oluşturulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Müdür Sitar, “Belediyemizin eğitime büyük bir desteği var ve bu desteği her yıl arttırarak sürdürüyor. Biz projeler içerisinde yer alan birçok faaliyeti parça parça yapıyorduk ama şimdi hepsini tek çatı altında toplayan profesyonel bir proje oluşturduk. İlçemizdeki gençlerin okullarda sadece akademik faaliyetlerde değil, sanatsal ve kültürel açıdan da yeteneklerini ortaya çıkartacağına inandığımız önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“HEPİMİZ ÇEVRİM İÇİ OLACAĞIZ”

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise projenin Altınova halkına büyük katkı sunacağını söyledi. Kişisel gelişimin hayatın tüm aşamalarında devam ettiğini vurgulayan Kaymakam Özyiğit, “Bu proje 7’den 77’ye Çevirimiçi Altınova adını taşıyor. Sadece çocuklarımız değil, halkımız da ilçe yöneticileri olarak bizler de çevirim içi olacağız çünkü bir insan sadece akademik işlerle ya da çalışma ile hayatını sürdüremiyor. Bunun sanatı, sporu var. Yaşam bunların bir bütününden ibaret. Biz de ilçedeki kurumlar için bu doğrultuda çalışacağız. 42 proje içerisinde çok güzel projeler yer alıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit arasında protokol imzalandı.

İŞTE UYGULANACAK OLAN PROJELER

İşte Altınova’da uygulanacak olan proje isimleri: “Geleceğimdeki Ben”, “İlçe Tanıtım Programı”, “Gönüllü Zabıta”, “Hobi Bostanları”, “Gençlik Korosu”, “Çocuk Korosu”, “Türk Halk Müziği Yarışması”, “Pandomim Atölyesi,” “Çocuk ve gençlerden oluşan tiyatro kulübü”, “Tiyatro etkinliği”, “Sinema Etkinliği”, “Şiir Dinletisi”, “Satranç Spor Kulübü”, “Bocce Turnuvası”, “Genel Spor Turnuvaları”, “Oryantring Spor Eğitimi Etkinlikleri”, “Plaj Voleybolu ve Futbol Turnuvası”, “3x3 Basketbol Turnuvası”, “Altınova İlçesi Dart Turnuvası”, “Altınova Yürüyor”, “Zeka ve Kutu Oyunları Turnuvası”, “Spor Camiası Altınova’da Buluşuyor”, “Önemli Günler”, “Belirli Günlerin Önemi”, “Desteğiniz Yeni Başlayan Geleceğe”, “Daha İyi Yarınlara”, “Meslek Tanıtımları”, “Doğru Lise Seçimi, “Staj Sahası Tanıtımları”, “Yetenekle Girilen Üniversite Ve Liseler”, “Güzel Üniversitem”, “Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu”, “Robotik Kodlama”, “Kişisel Gelişim ve Motivasyon Seminerleri”, “Okullarda Beceri Atölyeleri”, “Kitap Okuma Etkinliği”, “Okur Yazar Buluşması”, “Resim Sergisi”, “Altınova Fotoğraf Yarışması”, “Duvarları Renklendirelim”, “Gençlik Festivali” ve “Geleneksel Çocuk Oyunları”.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı