Silifke Altunok: Esnaf ve üreticilerimizin pazar ağını genişletiyoruz

Altunok: Esnaf ve üreticilerimizin pazar ağını genişletiyoruz

Paylaş
Altunok: Esnaf ve üreticilerimizin pazar ağını genişletiyoruz

Altunok: Esnaf ve üreticilerimizin pazar ağını genişletiyoruz

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)- SİLİFKE Belediyesi Başkanvekili Sadık Altunok, belediye olarak esnaf ve üreticilere yeni pazarlar açacak olan 'Dijital dünyada ben de varım' projesini uygulamaya koyduklarını söyledi.
Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, göreve geldiklerinden bu yana kalkınan, sosyal ve kültürel alanlarda sürekli gelişen, büyüyen bir Silifke için çalıştıklarını belirterek, "Silifke için çalışmaya da devam ediyoruz. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, inovasyona ve değişime önem veren bir bakış açısıyla projelerimizi geliştiriyoruz. Projelerimizle belediyemize ve Silifke’ye vizyon katmaya da devam ediyoruz" dedi.
2020 yılı itibarıyla Türkiye'de e-ticaret hacminin 2019 yılına göre yüzde 66 artış göstererek 226 milyar 200 milyon liraya yükseldiğini ifade eden Başkanvekili Altunok, "E-ticaret hacminin genel ticarete oranı 2019 yılında yüzde 9,8 iken, 2020 yılında 5,9 puan artışla ortalama yüzde 15,7’ye çıkmıştır. Geçen yıl salgının başladığı dönemlerde genel ticarette düşüş gözlemlenirken, e-ticarette böyle bir düşüş görülmedi. Türkiye’de gerçekleşen tüm kargo ve kurye işlemlerinin yüzde 60’ını e-ticaret gönderileri oluşturmaktadır. Bu anlamda değişen ve dijitalleşmenin giderek önem kazandığı bu yeni dünyaya dahil olmak, hem ilçemizin hem de tarımın geleceği açısından oldukça önemlidir. Hayata geçirdiğimiz 'Dijital dünyada ben de varım Projesi' de bu vizyonun bir parçasıdır. Bu projeyle; üreticilerimiz, esnaflarımız ve girişimcilerimiz ürünlerini pazarlarken yalnız kendi bölgemizde kalmayacak, ürünler ülkemiz pazarında da yerini alacak. Kısacası pazar ağımız büyüyecek, üreticimiz artık ürünlerini tarladan sofraya, atölyeden evlere tek tuşla gönderebilecek. Üretken belediyecilik anlayışımızla halkımızın ve üreticilerimizin yanınızdayız. Ücretsiz web sitenizle dijital dünyada hemen yerinizi alın" dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI