Bebeklik İkra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? İkra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

İkra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? İkra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
İkra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? İkra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

İkra, Arapça kökenli bir kız bebek ismidir. Kur'an'da geçiyor olmasından dolayı da ülkemizde sık sık tercih edilir. İkra isminin anlamı ilk çocuk ya da ilk gelen sel demektir. İkra isminin anlamını ve diğer merak edilenleri ayrıntıları ile derledik.

İkra, Arapça oku anlamından gelen bir kelimedir. Hz. Muhammed'e (SAV) gelen ilk vahiy olan oku anlamına da gelir.

Haberin Devamı

İKRA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

İkra ismi Arapça oku anlamına gelen iqra kelimesinden gelmektedir. Hz. Muhammed'e (SAV) inen ilk vahiy olarak da bilinir. İkra ismi kız bebeklere verilen bir isimdir ve dolayısıyla rengi de pembedir. İkra isminin Türk Dil Kurumundaki anlamları arasında ilk çocuk ya da ilk sel anlamları vardır. Kur'an'da İkra ismi İsra suresi ile Alak suresinde de geçmektedir.

İKRA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İkra, Arapça iqra kökeninden gelir ve bu da oku anlamına gelmektedir. Arapça kökenli bir isim olmasından dolayı da dilimize Arapça dilinden gelmiştir. İkra ismindeki kişiler genel olarak öfkeli olarak tanımlanır. Sevmedikleri insanlardan daima uzak dururlar. İş yaşamında başarılı olurlar ve yüksek kazançlar elde edebilirler.

Hırslı olmaları bazen onları iyi bazen de kötü etkiler. Özel hayatlarındaki kişiye ruhen yakın olmayı isterler. Eleştiriden hoşlanmadıkları için bazı kırıcı olabilirler. Pratik zekalılardır ve detayları herkesten önce fark edebilirler. Analitik düşünceleri de oldukça gelişmiştir.

Haberin Devamı

 

İKRA HARF ANALİZİ

İ: Hassas ve aynı zamanda duygusal bir kişiliği temsil eder.

K: Başarılı ve unvan sahibi olurlar.

R: Tereddütlü olmaları hayatlarının her alanında geçerlidir.

A: Atılgan olmaları sebebi ile sosyal çevreleri çok geniş olabilir ayrıca enerjileri de yüksektir.

İKRA KİŞİLİK ANALİZİ NASILDIR?

İkra ismindeki kişiler genellikle girdikleri ve bulundukları ortama enerjilerini yansıtarak pozitif etki ederler. Herkes tarafından sevilen ve güvenilen bir kişilerdir. Sorumluluk sahibi olmaları hayatlarında her zaman yarar bir özellikleridir. Hayvan sever ve ayrıca yardımseverlerdir. Kariyerlerinde başarılı olurlar ve yoğun bir tempoya sahiplerdir. Partnerlerinde genelde kendilerini ararlar ve onlar ile benzer özellikler taşımalarına önem verirler.