Bebeklik Meyra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Meyra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Meyra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Meyra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Meyra isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Meyra ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Meyra, kız ismidir ve hem Farsça hem de Arapça kökenlidir. Meyra isminin anlamı "ışıltı, nur, aydınlık" ya da "parıldayan ışık" demektir. Meyra Kur'an'da geçmez fakat dinen konulması caiz bir isimdir. Meyra isminin hem anlamını hem de özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları ve kız bebek bekleyen aileler için derledik.

Meyra, ışıltı ya da nur anlamına gelir. Meyra ismi Türkçe mi diye soranlar için öncelikle belirtmemiz gerekir ki bu isim Farsça/Arapça kökenli bir isim olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

MEYRA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Meyra isminin anlamı farklı bir isim olmasından dolayı sıklıkla araştırılır. Meyra, hem Arapça hem de Farsça kökenli bir isimdir ve son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Meyra, anlam olarak ışıltı, aydınlık, nur, ışık ya da parıldayan ışık anlamlarına gelir. Meyra ismi farklı olduğu için birçok ebeveynin dikkatini çeker ve Kur'an'da geçip geçmediğini de araştırırlar. Kur'an'da geçmeyen bir isim olsa da Meyra ismi dinen caizdir. Dinen caiz olan isimlerin de konulmasında bir sorun bulunmadığı için ülkemizde giderek yaygınlaşan isimlerin arasında sayılabilir.

MEYRA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Meyra ismi hem Farsça hem de Arapça kökenli bir isim olduğundan dilimize de Farsça ve Arapça dilinden gelir. Meyra ismindeki kişiler genelde çok heyecanlı kişilerdir ve duygularını da oldukça yoğun bir şekilde yaşarlar. Bir anda sinirlenip bir anda sinirlenebilirler fakat kin tutma özellikleri olmadığı için çok çabuk unutabilirler. Duygularını açık bir şekilde yaşamaktan ve duygularını söylemekten hiçbir zaman çekinmezler. Sanatsal yetenekleri de gelişmiş olur ve bu yeteneklerini duyguları ile birleştirerek iyi bir müzisyen ya da sanatçı olabilirler.

Haberin Devamı

Neşeli, enerjik ve dışa dönük olmaları hem sosyal hayatlarının geniş olmasını hem de çevresi tarafından sevilmesini sağlamıştır. Genelde başkasının etkisinde çok çabuk kalabildikleri için fikir almayı sevmezler. Ön planda olmayı severler ve bu nedenle de lükse biraz düşkün olabilirler. İstediklerini alana kadar denemeye devam ederler ve hiçbir zaman engel tanımazlar. Sevdiklerine karşı oldukça sadıklardır. Olumsuz özellikleri arasında ise hassas ve alıngan olmaları vardır. Bazı zamanlarda tutucu tavırlar sergileyerek yakınları tarafından eleştiri almaları da mümkündür.