Bebeklik Senem isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Senem ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Senem isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Senem ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Senem isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Senem ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Heyecanla çocuk bekleyenler, şimdiden çocuk isimlerini araştırmaya başladı. Kız çocuğu bekleyenler ‘Senem’ isminin anlamı konusunda birçok konuyu merak ediyor. Bu ismin ne anlama geldiği veya nereden geldiği merak konusu. Ayrıca bu ismin Kuran’da geçip geçmediği veya İslami açıdan doğru olup olmadığı da merak ediliyor. Senem ismi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Senem ismi Arapçadan gelmekle birlikte kültürel açıdan eski bir geçmişe sahiptir. Kars yöresinde oynanan kadınlı erkekli bir oyuna ‘senem’ deniliyor.

Haberin Devamı

Senem isminin anlamı nedir? Ne anlama gelir?

TDK sözlüğünde put, güzel kadın, yaş ve yeşil anlamlarına geliyor. Arapçada çok güzel kadın, tapılası kadın gibi anlamlara geliyor. Bazı yerlerde ise ‘ağaç seçer’ anlamında kullanılıyor. Senem bayanlar için kullanılan bir isimdir ve manası da bayanlara özeldir.

Anlam bakımından birkaç anlama gelse de meşhur anlamı ‘çok güzel kadın’ anlamındadır. Arapçada ise karşılığı puttur. Bu sebeple isim olarak kullanmak İslami açıdan sakıncalıdır. İslam’da isim anlamının güzel olması önemlidir. Ayrıca şehit, komutan, peygamber, sahabe ve halife isimleri de İslam’da tercih edilen isimlerdir. Türkçe isimler de babadan oğula geçmektedir. Baba, dede, nine veya anne isimlerini çocuklarına verme âdeti vardır.

Haberin Devamı

Senem ismi nereden gelir ve özellikleri nelerdir?

İsim Arapça kökenli olduğu için Türkler İslam’ı kabul ettikten sonra Türkçeye geçmiştir. Arap, Fars ve Türk kültürünün ortak kültürü Osmanlı kültürü, birçok milletin bir araya geldiği bir kültürdür. Türkiye’de ismin Kuran’da geçip geçmediği, anlamı ve nereden geldiği gibi konular önemlidir. Çocuklarına isim vermek isteyenler Senem ismiyle ilgili birçok konuyu merak ediyor. TDK sözlüğünde yer alan kökü Arapça olan kız isimlerinden biri Senem’dir.

Senem ismi Arapçadan gelen bir isimdir. Bazı yerlerde Sanem olarak geçiyor ancak anlam bakımından aynı özelliklere sahiptir. Bölgesel anlamda ve dil özellikleri bakımından farklı söyleniş özelliğine sahip olabilir. Arapçanın dil özelliği ile Türkçe’nin dil özelliği farklıdır. Senem ismi;

 1- Arapça kökenlidir,

 2- Güzel kadın, yeşil, yaş ve put anlamlarına gelen bir isimdir.

 3- Türkçeleşmiş isimlerden biridir.

 4- Kuran’da geçen bir isim değildir.