Antalya Antalya DOB 22 yaşında

Antalya DOB 22 yaşında

Paylaş
Antalya DOB 22 yaşında

Antalya DOB 22 yaşında

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) kuruluşunun 22'nci yıldönümü, buruk kutlanıyor. Korona salgınından dolayı gösterimlerine ara verilen Antalya DOB'a sosyal medya üzerinden tebrik mesajları yağıyor.

Bugüne kadar opera, operet, müzikal, bale, çocuk oyunu ve konser repertuarının seçkin eserlerini başarıyla sanatseverle buluşturan Antalya DOB, 22 yılda yaklaşık 1500 temsil sahneledi. Antalya DOB, 'Denizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Orkestra', 'Rusalka' operası ise Andante Dergisi 2. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Opera Yapımı' ilan edildi.

650 BİN KİŞİ İZLEDİ

Antalya DOB'tan yapılan açıklamada, "650 bin seyirciyi opera, bale ve konser eserleriyle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz" denildi. Açıklamada, 'La Traviata (opera)', 'Anna Karenina (bale), 'Macbeth (opera)', 'Otello (bale)', 'Fındıkkıran (bale)', 'Üç Silahşör (bale)', 'Kuğu Gölü (bale)', 'Aida (opera), 'Madama Butterfly (opera), 'Carmen (opera)' gibi izlenme rekorları kıran daha birçok eserin izleyicilerin zihinlerinde yer ettiğine vurgu yapıldı.

Antalya DOB yöneticileri, her temsilde salonu dolduran Antalyalı ve Antalya'da yerleşik yabancı seyircilere teşekkür etti, sağlıklı ve sanat dolu günlerde tekrar buluşma dileğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı