Antalya Antalya'da öğretmenlere anlamlı kutlama

Antalya'da öğretmenlere anlamlı kutlama

Paylaş
Antalya'da öğretmenlere anlamlı kutlama

Antalya'da öğretmenlere anlamlı kutlama

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen programda Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koro konser verdi, yeni öğretmenlerin yemin etme merasimi gerçekleşti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Fidan, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güllü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'in yanı sıra öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı öğretmenler günü töreninde tiyatro gösterisi sahnelendi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, şehit öğretmenlerin anılmasıyla başladı. Ardından, Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koronun konseri ayakta alkışlandı.

24 Kasım'ın özel bir gün olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmen' unvanının verildiği gün olarak tüm öğretmenlere adandığını anlatarn İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Annemizin elini bırakıp sıraya oturduğumuz, okula başladığımız o ilk gün üzüldük, korktuk, heyecanlandık. Belki de ağladık. Ama zamanla güvendik, inandık, alıştık ve sımsıkı sarıldık. Hem de annemiz gibi sevdiğimiz babamız gibi güvendiğimiz birine, öğretmenimize. Öğretmenlik mesleği kendinden tüketerek büyütmek, sadece vatan için zamansız ve mekansız hizmet etmektir. Ömür boyu öğrenci kalmak, öğretirken öğrenmektir" dedi.

Tören, ödül ve plaket merasimiyle sürdü. 2020 yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesini, Vali Ersin Yazıcı verdi. 24 Kasım nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında ödül alan öğrencilere plaket ve hediyelerini, Vali Yazıcı verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı