Kayseri ‘Artan maliyetlere rağmen yakaladığımız büyüme memnuniyet verici’

‘Artan maliyetlere rağmen yakaladığımız büyüme memnuniyet verici’

Paylaş
‘Artan maliyetlere rağmen yakaladığımız büyüme memnuniyet verici’

‘Artan maliyetlere rağmen yakaladığımız büyüme memnuniyet verici’

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) eylül ayı meclis toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Pandemi koşullarına ve artan maliyetlere rağmen yakaladığımız bu büyüme son derece memnuniyet vericidir” dedi.
KAYSO’nun eylül ayı meclis toplantısına, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer alan 21 Kayseri firmasını tebrik ederek, ülke ekonomisine katkı sunan tüm üreticilere teşekkür etti. Türkiye ekonomisinde toparlanmanın devam ettiğini belirten Büyüksimitci, ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüyerek, son yılların en yüksek büyüme rakamına ulaştığını ve Türkiye’nin G20 ülkelerinde Birleşik Kırallık’ın ardından en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu söyledi. Sanayi üretiminin büyüme rakamlarına güçlü bir katkısının olduğunu vurgulayan Başkan Büyüksimitci, geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 15,9 küçülme yaşayan sanayi üretimi bu yıl ikinci çeyrekte yüzde 40,5 ile güçlü bir büyüme performansına imza attı. Yine makine ve teçhizat yatırımlarında yüzde 35,2’lik büyüme, son dört çeyrektir güçlü yatırım iştahının sürdüğünü gösteriyor. İnşallah bu performansla devam edersek yıllık büyümenin de yüzde 8 ila 9 bandında olması muhtemeldir. Salgın süreci de bir kez daha göstermiştir ki, kalkınmanın anahtarı sanayidir” dedi.
Enerji fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, “Önümüzdeki dönemde özellikle elektrik ve doğalgaz fiyatları bizi zorlayacak gibi görünüyor. İstikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme için finansman maliyetleri ile birlikte özellikle enerji maliyetlerinin düşürülmesi, bu konuda ileriye dönük tedbirlerin alınması ve yeni bir ivme kazanmaya başlayan yatırımların desteklenmesi gerekmektedir. Pandemi koşullarına ve artan maliyetlere rağmen yakaladığımız bu büyüme son derece memnuniyet vericidir. Türkiye ekonomisinin ve sanayinin büyümesine katkı veren bütün sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı