Nevşehir Asya Parlamenter Asabmlesi 2’nci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir’de başladı

Asya Parlamenter Asabmlesi 2’nci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir’de başladı

Paylaş
Asya Parlamenter Asabmlesi 2’nci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir’de başladı

Asya Parlamenter Asabmlesi 2’nci Başkanlık Divanı Toplantısı Nevşehir’de başladı

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR(DHA)- ASYA Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, “Salgının patlak vermesinden bu yana Türkiye, Covid-19 ile mücadelede uluslararası işbirliği ve dayanışmaya bağlıdır” dedi.
Asya Parlamenter Asamblesi 2’nci Başkanlık Divanı Toplantısı ve Temel Dökümanlar Çalışma Grubu Toplantısı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başladı. Bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan APA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, “APA, parlamenter diplomasi için çok önemli bir platform. Yumuşak gücün en umut verici araçlarından biridir. Milletimizin temsilcileri olarak parlamenter diplomasiyi etkin bir şekilde kullanma sorumluluğumuz var. Günümüzün sürekli değişen uluslararası ilişkiler ekosisteminde, parlamenter diplomasi, bölgesel sorunları ele almanın yanı sıra potansiyel işbirliği alanlarını keşfetmek için önem kazanmaktadır. Son iki yılda karşılaştığımız en zor zorluk elbette Covid-19 pandemisi. Dünya genelinde ortaya çıkan yeni varyant virüslerle birlikte, pandemi hala dünyayı ağır bir şekilde etkilemeye devam ediyor. İnsan hayatı üzerindeki zararlı etkilerinin yanı sıra ciddi siyasi, ekonomik ve sosyal etkileri de var. Etkili, anlamlı uluslararası işbirliği ve dayanışma, virüse karşı çabalarımızın ön saflarında yer almalıdır. Salgının patlak vermesinden bu yana Türkiye, Covid-19 ile mücadelede uluslararası işbirliği ve dayanışmaya bağlıdır” diye konuştu.
Sözlerini sürdüren Erdoğan şöyle konuştu: “Pandemi sürecinde Türkiye, tüm ülkelerin ilaçlara, aşılara ve tıbbi ekipmana ekonomik bir şekilde engelsiz ve adil erişiminin, Covid-19'a karşı koordineli ve etkili bir küresel müdahalenin ayrılmaz bir parçası olduğunun her zaman altını çizmiştir. Bu anlayışla 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme ve diğer kritik malzeme türlerini gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz. Türkiye, mümkün olan her alanda parlamentolar arası işbirliğini derinleştirmeye özel önem vermektedir.”
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise, “Peri bacaları, vadileri, yer altı şehirleri, kiliseleri, hanları ve kültürel yapıları ile binlerce yıllık bir medeniyetin izlerini taşıyan, ayrıca sağlık ve inanç turizmiyle de hem Türkiye turizmi hem de dünya turizmi açısından çok önemli bir değere sahip olan Nevşehir, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kentler içerisinde değerlendirilmektedir. Her yıl yaklaşık 4 milyon turist tarafından ziyaret edilen Nevşehir’de sizleri ve ülkelerinizin vatandaşlarınızı ağırlamaktan da büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim“ dedi.
Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk de, “Peribacaları, vadileri ile doğal kayaç yerleşim yerleri, ibadethaneleri, konakları, han ve hamamları ile tarihsel; gastronomisi, beşeri yapısı ile sıcak; balon, ATV, jeep safari, at, turları ile fantastik; eşi benzeri olmayan bu eşsiz coğrafyada sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz“ şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı