Edirne Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90'ncı yılı, yazılı açıklamalarla kutlandı

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90'ncı yılı, yazılı açıklamalarla kutlandı

Paylaş
Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90'ncı yılı, yazılı açıklamalarla kutlandı

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90'ncı yılı, yazılı açıklamalarla kutlandı


Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-TÜRKİYE Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin, 90'ncı yılı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle yapılan yazılı açıklamalarla kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90'ncı yılı koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan'ın basına yaptığı yazılı açıklamalarla kutlandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Atatürk'ün kente gelişinin 90'ncı yılı kutlama mesajında, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’mizi ziyaret edişinin 90. yıldönümünü kutluyoruz. Edirne halkı olarak, Ata’mızın, ilimizi ziyaret etmiş olması bizlere her zaman ayrı bir gurur ve kıvanç yaşatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehrimize her gelişinde Edirneliler tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanmıştır. Bugün Türk Milleti olarak yapmamız gereken, Atamızın düşüncelerini tüm yönleriyle bilmek ve genç kuşaklara aktarmaktır. "

Atatürk'ün Edirne'ye gelişini 90'ncı yılını en içten dileklerle kutladığını söyleyen Vali Canalp, "Büyük Önder Atatürk’ün ülkemiz için gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ulaşmak için devlet olarak emin adımlarla ilerlerken, dün olduğu gibi bugünde, atalarımızın bize emanet ettiği bu cennet yurda sahip çıkarak milli iradenin, demokrasinin ve demokratik değerleri yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 90. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum."dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da Atatürk'ün Edirne'ye 4 kez geldiğini söyleyerek, “Bugün bizim gurur günümüz, gurur nişanemiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne'ye dört kez geldi. Mustafa Kemal Atatürk; kendisinin fikirlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olan bu eşsiz kenti son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etti. Ulu önderimiz son gelişinde Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası’nda 4 gece kalmış; bugün meclis toplantılarını gerçekleştirdiğimiz salonda da çok önemli kararlara imza atmıştır. Bugün, Ata’mızın kentimize gelişinin 90. Yılını kutlamanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Ne mutlu ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat kenti, bu ülkenin batıdaki kalesi olan Edirne, her zaman onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmış; yolunu onun fikirleri ile aydınlatmıştır. Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun bu ülkeye kazandırdıklarına sımsıkı bağlanan; O’nu yaşayan ve O’nu yaşatan muhteşem bir kenttir. Birçok kez işgale uğrayan bu topraklarda nefes alan Edirne Halkı; özgürlüğün ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bilmekte; Ata’sına olan minnet borcunu her fırsatta dile getirmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye son kez gelişinin ama hiç gitmeyişinin 90. yılında tüm Edirne halkı adına bir kez daha söz veriyorum ki, bize bıraktığın tüm emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmaya; Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.”şeklinde açıklamada bulundu.

Haberin Devamı