Erdemli Avrupalı gençlerin deniz ve güneş keyfi

Avrupalı gençlerin deniz ve güneş keyfi

Paylaş
Avrupalı gençlerin deniz ve güneş keyfi

Avrupalı gençlerin deniz ve güneş keyfi

Ali Rıza EREN/ERDEMLİ(MERSİN), (DHA)-MERSİN'in Erdemli ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi ve turistik Kızkalesi, Future Europe Gençlik Grubu ve European Integration Group tarafından hazırlanan 'Erasmus Gençlik Değişim' Projesi kapsamında 5 ülkeden 30 çevre dostu gence denizin ve güneşin keyfini çıkattı.
'Erasmus Gençlik Değişim' Projesi kapsamında aralarında Türkiye, Litvanya, Çekya, Slovenya ve Polonya gelen 30 çevre dostu genç, deniz, koy ve sahillerin temizliğini yakından görmek için, tekne ile Kızkalesi ve çevre koyları gezdi. Deniz ve koyların temizliğine hayran kalan gençler, hem yüzdü, hem de güneşlenerek, dans edip doyasıya eğlendi
Slovenyalı Lena Milyaç Kızkalesi'nin çok güzel bir yer olduğunu belirterek, "Çevre bilincini oluşturmak ve korumak için değişik ülkelerden buraya geldik. Çok güzel bir çalışma oldu; fakat tekne ile yaptığımız gezi harikaydı" derken Litvanyalı Tomas Jenkeleviç de, "Mersin, Erdemli, Kızkalesi çok güzel bir kent; doğası, kumu, koyları, denizi ve güneşi muhteşem. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.
Proje sorumlusu Uğur Keskin, daha çevre dostu bir dünyayı hedeflediklerini ifade ederek, "Eurepean Integration Group ve Future Europe Gençlik Grubu işbirliğiyle Avrupa Komisyonu'nun hibelendirmesiyle Kızkalesi'nde 5 farklı ülkeden 30 katılımcı genç ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Denizden koyları ve kıyıları gezerek gerçekleştirdiğimiz proje çalışmasına katılımcılar hayran kaldı. Denize girmeye uygun kıyafeti olan gençleri denize girerek doya, doya yüzdü. Gerçekten berrak ve mavinin her tonunun bulunduğu deniz suyu Güneşin ışığının vurması ile görüntüsü muhteşemdi. Katılımcı gençlerin bir çoğu imkan bulduklarında Mersin'e tekrar geleceklerini belirttiler" dedi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberin Devamı