Manisa Ayakkabısını boyadığı müşterisine klarnet çalarak eğlendiriyor

Ayakkabısını boyadığı müşterisine klarnet çalarak eğlendiriyor

Paylaş
Ayakkabısını boyadığı müşterisine klarnet çalarak eğlendiriyor

Ayakkabısını boyadığı müşterisine klarnet çalarak eğlendiriyor

MANİSA'da ayakkabı boyacılığı yapan Sefer Etken (61), ayakkabısını boyatan müşterilerine klarnet çalıyor. Ekmek parasını kazanırken, diğer yandan müşterilerini eğlendiren Etken, müşterileri tarafından ilgi görüyor.
Yunusemre ilçesinde müzisyen 3 çocuk babası Sefer Etken, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Etken, ekmek parasını kazanmak için çıraklığını yaptığı ayakkabı boyacılığına geri döndü. 8 Eylül Caddesi'nde abisinden devraldığı 1 metrekarelik dükkanı işleten Etken, klarnetini de yanından ayırmıyor. Ayakkabılarını boyadığı müşterilerinin isteği üzerine parça çalan Etken, kulaklarının pasını sildiği müşterilerini memnun ediyor. Ekmek parasını kazanırken müşterisini eğlendiren Etken, ilgi görüyor.
Koronavirüs pandemisi sonrası iki işi birlikte götüreceğini söyleyen Etken, "15 yaşından beridir klarnet çalıyorum. Düğünlere giderek geçimi sağladım. Türkiye'de önemli solistlere çalmışlığım oldu. Koronavirüs pandemisi nedeniyle çalgı işleri kapandı. Ben de çıraklığını yaptığım ayakkabı boyacılığına geri dönerek ekmeğimi kazanmaya başladım. Ayakkabısını boyadığım müşterime de taksim çalıyorum. Gelen arkadaşlar memnun oluyor. Gelen müşterilerimin çocuğa beni tanıyor. Hatta kendileri klarnet çalmamı istiyor. İyi de oluyor, müşterilerim memnun ayrılıyor. Koronavirüs pandemisi sonrası işler açılsa dahi ikisini bir sürdüreceğim" diye konuştu.
Etken'in sürekli müşterilerinden Suat Bakbak, "Ayakkabılarımı boyatmak için sürekli Sefer ağabeyimin yanına geliyorum. Bize arada klarneti ile parça çalıyor. Kulaklarımızın pasını siliyor. Kendisinden çok memnunuz" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN /MANİSA, (DHA)-
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı