Antalya Başkan Esen: Belediye fidanlığı fabrika gibi

Başkan Esen: Belediye fidanlığı fabrika gibi

Paylaş
Başkan Esen: Belediye fidanlığı fabrika gibi

Başkan Esen: Belediye fidanlığı fabrika gibi

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTı Belediye Başkanı Semih Esen, belediye fidanlığının fabrika gibi çalıştığını, bu yıl içinde park ve meydanlarda kullanılan toplam 253 bin bitki ürettiklerini söyledi.

Konyaaltı Belediyesi, park ve meydanlarda kullanılan bitkileri kendi üretim tesislerinde yetiştiriyor. Konyaaltı Belediyesi park, yeşil alan ve meydanlarda kullanılmak üzere her yıl ortalama 300 bin mevsimlik çiçek üretiyor. Çakırlar bölgesinde 160 bin metrekare alan üzerine kurulan fidanlık ünitesinde mevsimlik bitki ve fidan üretimi yapan Konyaaltı Belediyesi, bu yıl içinde calendula, şebboy, aslanağzı, lahana, çin karanfili ve menekşe gibi 203 bin 205 mevsimlik çiçek üretti. Aynı zamanda duranta, taflan, kır papatyası, kedi tırnağı, katır tırnağı, japon gülü, irisina, biberiye, loropetalum ve sedum gibi bini ağaç, 23 bin 466 çalı grubu bitki üretildi. 25 bin 329 da yer örtücü olmak üzere 2019 yılı içinde toplam 253 bin bitki üretimi yaptı.

Yeşil alanları korumak ve geliştirmek düşüncesiyle yaptıkları projeleri titizlikle planladıklarını söyleyen Başkan Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi Fidanlığının da bu düşünceyle bir fabrika gibi çalıştığını belirtti. Park ve meydanları kendi tesislerinde ürettikleri çiçek ve çeşitli bitkilerle doğal görünüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Esen, ürettikleri bu bitkilerle büyük tasarruf ettiklerini de kaydetti. Fidanlıkta bitki üretiminin yıl boyu devam ettiğini söyleyen Semih Esen, "Bu yıl içinde toplam 253 bin bitki üretimi gerçekleştirildi. Üretilen kışlık bitkiler ile cadde ve sokaklarımız süsleniyor. Vatandaşlarımızın da katkılarıyla daha yeşil bir Konyaaltı için çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı