Manavgat Başkan Güngör: Kentimizi tüm fuarlarda tanıtacağız

Başkan Güngör: Kentimizi tüm fuarlarda tanıtacağız

Paylaş
Başkan Güngör: Kentimizi tüm fuarlarda tanıtacağız

Başkan Güngör: Kentimizi tüm fuarlarda tanıtacağız

MANAVGAT, (DHA) - MATSO Eylül Ayı Olağan Meclis ve Müşterek Komite Toplantısında konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, şehre gelen turist sayısını artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak için ITB Berlin Turizm Fuarı ve Mitt Moskova Turizm Fuarı başta olmak üzere Turizm Bakanlığının katıldığı tüm fuarlara stant açarak tanıtım yapacaklarını söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Müşterek Komite Toplantısı ile birlikte gerçekleştirildi.

Ahmet Boztaş Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda oda çalışmaları hakkında meclis ve komite üyelerine bilgi veren MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, ekonomik ve istatistiki verilere de değindi.

KONAKLAMA TESİSLERİNİN DOLULUK ORANI

Güngör, Manavgat sınırları içerisinde yer alan otellerde günlük konaklama sayısının 260 bin civarında olduğunu belirterek, Eylül ayının son günlerine gelinmesine rağmen salgın döneminde bu doluluk oranının iyi olduğunu söyledi. Manavgat'a 2019 yılında yaklaşık 3.5 milyon turistin geldiğini ifade eden Başkan Güngör, 2020 yılında ise salgın nedeniyle düşüş yaşandığını ve bu rakamın yaklaşık 500 bin olarak gerçekleştiğini kaydetti.

2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde 2019 yılı rakamlarının altında kalsa bile turist sayısının bir nebze de olsa yükseldiğini anlatan Başkan Güngör, yılbaşından Ağustos ayı sonuna kadar Antalya'ya 5 milyon 285 bin 585 turistin geldiğini söyledi. Manavgat'ta ise yılbaşından Ağustos ayı sonuna kadar yaklaşık 1 milyon 750 bin turistin konakladığını bu rakamın 2019 yılında kente gelen turist sayısının yarısı olduğunu vurguladı.

TÜM TURİZM FUARLARINA KATILIM SAĞLAYACAĞIZ

MATSO olarak Manavgat-Side turizm destinasyonunu tanıtarak gelen turist sayılarının artmasına katkı sağlamak ve ekonomiyi güçlendirmek amacıyla yoğun çaba gösterdiklerini belirten Başkan Güngör, ITB Berlin Turizm Fuarı ve Mitt Moskova Turizm Fuarı başta olmak üzere Turizm Bakanlığının katıldığı tüm fuarlara stant açacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı