Merkez Başkan Karalar: "Kadınlar, toplumun her alanında yer almalı

Başkan Karalar: "Kadınlar, toplumun her alanında yer almalı

Paylaş
Başkan Karalar: "Kadınlar, toplumun her alanında yer almalı

Başkan Karalar: "Kadınlar, toplumun her alanında yer almalı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladığını belirterek "Kadınlar toplumun her alanında yer almalıdır" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar’la belediye bünyesinde otobüs şoförü ve parklarda, kavşaklarda düzenleme çalışmaları yapan kadın işçileri ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer almasının, ekonomik büyüme ve gelişimin formülü olduğunu söyledi. Kadından taraf bir düşüncenin insanı olduğunu belirten Başkan Karalar, gelişmiş ülkelerde kadın ve erkek çalışan oranının aşağı yukarı yüzde 50 olduğunu, Türkiye’de ise 7 erkeğe karşılık 3 kadının çalıştığını söyledi.

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Kadınların en az erkekler kadar sosyal, siyasal, toplumsal ve ekonomik alanda yer almaları gerektiğinin altını çizen Başkan Karalar, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız karar alma mekanizmalarında daha yüksek oranda bulunmalıdır. Bir ülkenin daha müreffeh ve çağdaş hale gelmesi ancak kadınların toplumun her alanında daha fazla yer almasıyla mümkün olacaktır. Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra, hayatın her alanında yer alan, hayatın içinde olan kadın sayısı artmakla beraber, bu konuda henüz istenilen seviyede olmadığımız açıktır. Kadınlarımızın erkeklerle eşit haklara sahip olacağı ve hayata dair bütün alanlarda, çağdaş Türkiye’yi oluşturacak şekilde yer alacağı güne kadar, kadınlarımızla birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı